Zondag rustdag?

23 mei 2011

 Zondagmorgen hebben we een groot ontbijt met alle quilters, hun gastfamilies en de organisatoren.  Iedereen verteld aan elkaar wat er zaterdag beleefd is, hoe en waar gewinkeld, gedineerd en geslapen: zo leren we elkaar en de gastgezinnen wel kennen! Intussen staan de tafels klaar en kunnen we langs het buffet schuiven: wat zullen we kiezen…wentelteefjes, pancakes, broodjes, fruit, allerlei zoetigheid, worstjes, roergebakken eieren, gebakken ham, misschien gaan we een tweede keer? We zitten vol tot het gaatje als we tegen elf uur teruglopen naar huis.

 Onze gastvrouw moet nog veel werk verzetten: zij organiseert de middagactiviteit. In het hele stadje zullen buiten quilst gehangen worden en we kunnen  een wandeling maken langs deze route. “Quilt Airing”  heet dat en veel dorpsmensen willen meedoen. Niet iedereen heeft een quilt en er moet dus nog even uitgedeeld worden. Mijn huiszus Martha en ik gaan op pad, gelukkig is het inmiddels mooi weer geworden!

Vlug een boterhammetje, appel in de tas en op pad! We halen Marijke op om de hoek en lopen de route.

Halverwege komen we bij het stadhuis langs en daar worden we in de nek gegrepen door een journalist, oh me! We doen ons best en hij beloofd om terug te komen op de eerste les die gegeven wordt, ik ben de sigaar…

Om half vijf worden we verwacht in het stadhuis voor een Show-and-tell van een prijswinnende Canadese dame van nederlandse afkomst, Renske Helmuth-Hofstra: zij geeft de lezing in het engels of in het fries, zo grappig! Ze heeft geweldig mooie quilts en de oohhhs en aahhhs zijn dan ook niet van de lucht!

Aansluitend is er in de bovenzaal een Pot Luck: iedereen in het dorp die zin heeft komt met een gerecht naar boven zetten. Zelf hebben we borden en bestek mee en zo kan iedereen samen eten: geweldig! Na afloop halen we de geleende quilts weer op en lopen moe maar erg voldaan naar huis. Ik plof al vroeg in bed, de lente die hier in volle bloei losbarst begint danig parten te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *