Zondag rustdag, maandag wasdag!

15 augustus 2011

Zaterdagavond zijn we in Holmes County, een provincie van de staat Ohio, aangekomen. Geweldige verkeersborden hebben ze hier, die zie je niet in Nederland!  Een bed-and-breakfast was snel gevonden op het erf van een mennonitische familie. In dit gebied is ruim 85% van de mensen óf Amish óf Mennonitisch: wij zijn dus een uitzondering in onze “wereldse” kleding. De families wonen allemaal dicht bij elkaar: een klein zijweggetje en dan al die brievenbussen: wauw! Daar woont heel wat familie op één erf!!!
Zondagmorgen bezochten we een mennonitische kerkdienst. We waren uitgenodigd door een jonge gastheer die in het Amish en Mennonite Heritage Center in Berlin vrijwilligerswerk deed. In de dienst werden 6 jongeren gedoopt, geweldig om mee te maken! Helaas geen foto’s mogen maken daar. Na de dienst een heerlijke lunch gehad. Kennis gemaakt met de gastheer en zijn vrouw. Ook met de 7 kinderen van hen (onder de 10 jaar) die daar rondliepen. 
’s Middags heerlijk rondgereden in de buurt; her en der zagen we dat het ook voor de Amish kerkzondag was: eens per twee weken houden zij bij één van de kerkleden thuis een kerkdienst. Die duurt dan meteen wel een uur of drie/vier. Na afloop lunchen zij met elkaar en ’s avonds is er voor de jongeren een gezellig samenzijn.

Maandagmorgen vertrokken we om op zoek te gaan naar een bed-and-breakfast waar we in de toekomst kunnen verblijven met onze groep cursisten die mee willen naar Ohio. Het is wasdag: dat is al snel duidelijk! Vanwege de dreigende regen zien we veel wasgoed onder een afdak hangen. Uit de was kun je afleiden of het een groot/klein gezin is en of er veel mannen/vrouwen in huis wonen. Alles keurig gesorteerd op kleur, soort en afmeting!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *