Zaterdagsampler

15 oktober 2011

Wat hebben we vanochtend weer hard gewerkt! Zulke mooie blokken worden er ontworpen, getekend en genaaid! Kijk maar eens hoe druk we zijn:

Iedereen had de blokken mee van afgelopenmaand toen de Five-patch centraal stond:

Thema van de quilt: Afrika! De warmte straalt je tegemoet van dit blok. Uiteindelijk zal het resulteren in een wandkleed wat Karin zal weggeven aan familie.

Beddesprei voor dochterlief. Vier blokken al klaar, het vijfde blok (links) is afgekeurd: te groot, te massief in de deeltjes.
Een blok “in progress”: Els is later ingestapt en dit is haar eerste blok. Na het tekenen is de stof gelegd: op de hoeken zat een rood vierkant, het beviel Els niet helemaal maar ja wat is het alternatief? De gele stof doortrekken langs het hele blok geeft lucht in het patroon en tilt de rest op. Lekker verder naaien!
Een Hollands picknickkleed is de bedoeling met blokken van allerlei maten in Hollandse kleuren: geslaagd! De uitgebreide bouwtekening van Diny ligt onder het blok, alles voorbereid, uitgerekend en uitgetekend. Hoe systematisch kunnen we zijn, geweldig!
Startpunt is Kaffe Fasset stof in heldere zomerkleuren. Niet teveel, want Marian wil zelf ook graag zichtbaar zijn in haar ontwerp! Kijk eens hoe mooi het 3-d effect is in het blok rechts?
De levensboom van Marry komt middenin haar quilt. Het randmotief was ontworpen en gedeeltelijk genaaid, even om de boom heen leggen: dat is wel wat grof…jammer! Niet getreurd, Marry knipt de lichte driehoeken doormidden en past de rand aan: nu is het mooi! 

Ineke werkt aan een romantische sprei voor haar kleindochter: bed moet nog gekocht maar oma wil op tijd klaar zijn. Vandaag de randenstof gekocht voor tussen banen, zo zacht en lief…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *