Wat komt er zomaar langs?

1 oktober 2011

Judith komt langs gefietst: net een huwelijk gesloten en nu even de tijd om een prachtige top af te geven. Rijgen is geen favoriete klus van haar en ze geeft het dan ook graag in handen van Liesbeth die met haar grote longarm dat geweldig kan!
Een prachtige grote mand in het midden en grappige kleintjes erboven en onder.

De kleine hexagonnen zijn van allerlei verschillende kleuren, maar ook soorten stof: zelfs broderie is erin verwerkt!

En kijk eens wat een grappig blauw bandje!

De laatste border is erg rustiek: rode streepjes met blauwe ruitjes: snoezig gewoon! De bloemetjesstof rechts wordt de achterkant van de quilt: lief zeg!
Kan het nog herfstiger? Wat een simpel patroon niet kan doen met de kleuren: prachtig gewoon! Nu nog heerlijk quilten: simpel in de ditch en in de grote vierkanten een bladmotief misschien?
Hannie heeft voor de jubilerende vereniging voor Kostuum, Kant,  Mode en Streekdracht een hele byzondere rok genaaid. Geïnspireerd door de feestrokken van na de oorlog heeft zij van de laatste 40 nummers van de vereniging een kopie van de voorkant op stof geprint, uitgesneden en samen genaaid tot een rok. Ook een bijpassend jasje werd genaaid, maar dat is thuisgebleven vandaag. Het thema van het lustrum was “laat je versieren”: Hannie wist er wel raad mee! Vanwege haar vele verdiensten werd ze bevorderd tot erelid van de vereniging: van harte gefeliciteerd Hannie!

eacties op “Wat komt er zomaar langs?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *