Wat een heerlijke QUILT vakantie!

24 september 2011

Gelbrich ging op vakantie en nam mee: Dear Jane Punten! Zoveel te zien en te beleven in verweggistan dat er één hele punt klaar is gekomen: goed gelukt! De andere punten liggen al klaar in zakjes, dus lekker verder werken.

Jacomina haar kleindochter wordt jarig: voor haar verjaardag zal ze de speelwieg krijgen die al van generatie op generatie is overgegaan. Voor de nieuwbakken poppenmoeder zal er ook een heel mooi roze dekentje in het wiegje komen: wat heerlijk zo’n lieve oma!
Een project wat al jaren mee gaat en toch niet verveeld: zespuntige sterren die als “diamanten” aan elkaar gezet worden. Eigenlijk is de bovenkant van de quilt de rand die hier van links naar rechtsonder gaat: er moet dus nog opovulling komen tussen de punten.

Een bijzondere sampler: de blokken zijn gemaakt op de samplercursus, daarna een cursus handapplicatie waar de levensboom is gemaakt: die mag pronken in het midden! En nu wordt er druk gequilt: wat wordt het mooi…

Wilma werd geïnspireerd door een quilt van Sarah Fielke en maakte de top rechts. De laatste rij wordt nu genaaid. Je mag trouwens maar één keer raden uit welke plaats Wilma komt…
Alle overhemden verzamelen!!! Alle kwalitatief mooie shirts worden door Ineke aan punten geknipt en verwerkt tot sterren. Zelfs de achterkant is prachtig! Uiteindelijk wordt dit een maatje groot: wij wachten geduldig af.
Het laatste blok van de cursus handapplicatie wat Edith vandaag meenam is deze: het eind is in zicht. Maar hoe de top nu gaat worden: geen idee, a.s. woensdag weten we misschien meer.
Vanmiddag kwam Babs langs en nam deze top mee: de bovenkant van een box kleed voor een aanstaand kleinkind. Een versneden nine-patch: wat is dat toch een dankbaar blok! Het quiltwerk gaat ver weg gebeuren en dat was nu de vraag: hoe verder? Diverse suggesties zijn gepasseerd: ben benieuw welke suggestie Babs uitvoeren gaat!

eacties op “Wat een heerlijke QUILT vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *