Verleidingen voor de Amish

17 februari 2015

Amish vanavondVanavond om 23.00 uur op NPO 2:

een Nederlandse documentaire over de Amish.

csm_Colonist_met_Jesse_en_John_Henry_71d88ec938csm_Wim_en_Jesse_met_Colonist_93d4e5ef74 2Het Nederlands tuigpaard is momenteel een succesvol exportproduct. Toonaangevende tophengsten Patijn en Colonist zijn verkocht naar Amerika. Een ontwikkeling met twee kanten.

csm_Wim_bij_de_Amish_c92f16d5c0 5In deze documentaire krijgt de kijker een unieke kijk in de wereld van de Amish geloofsgemeenschap. Over de schouder van paardenhandelaar Wim Cazemier krijgen we een beeld van hun manier van leven en anderzijds gaan we zien hoe de Amish-leden worstelen met hun eigen oneffenheden. Hoe houden zij hun Amish-waarden in stand als ze kapitalen over hebben voor de tuigpaarden om zich daarmee te kunnen onderscheiden? Niets menselijks lijkt ze vreemd.

csm_zoontjes_van_Lester_fbc784a6a7

Hoe gaan ze om met de voortschrijdende techniek en de sociale media? Hoe houden ze hun filosofie overeind of schakelen ze toch de iPad en mobiele telefoon in, want dat gebeurt, zo leerde de research? Hoe verkopen ze dat aan zichzelf?

csm_oogsten_in_Ohio_ec1852a743 3De foto’s op dit weblog komen van de EO .

Op de website is ook een promofilmpje te bekijken.

Dit bericht is gepost in amish.

eacties op “Verleidingen voor de Amish

  1. Bedankt voor de tip Laura, ik ga zeker kijken en ben benieuwd vanuit welke hoek dit onderwerp belicht wordt. Heb toevallig net een pakje richting Ohio op de post gedaan, hopen dat het goed aankomt.
    Groetjes, Marja

  2. Had het wel zien staan in de t.v. gids, maar dacht dat het een oude documentaire was. Nu ga ik zeker kijken, nou ja opnemen, want het is een beetje laat. Bedankt voor de tip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *