Amish reis 6 tot en met 17 september 2019

Maak kennis met de cultuur van de Amish:

In deze 12-daagse reis staat de leefcultuur van de Amish centraal.

We beginnen de reis in Pennsylvania waar de Amish zich in de achttiende eeuw vestigden nabij Philadelphia. Vervolgens reizen wij door naar het rustieke hart van Holmes County, Ohio, waar de grootste groep Amish ter wereld woont.

Waar de tijd lijkt stil te staan en paard en wagen nog het hoofdvervoermiddel is.

We verblijven te midden van de Amish gemeenschap en maken kennis met hun geschiedenis, religie, normen en waarden en tradities.

Uitdrukkelijk niet door de Amish op afstand te observeren, maar vooral door persoonlijke ontmoetingen.

We bezoeken de Amish in hun bedrijfjes en dineren bij een Amish familie.

Uiteraard is er ook tijd om Philadelphia te verkennen, waar we op zoek gaan naar de bestaansgeschiedenis van de Verenigde Staten.

Uw gids is Laura Strating-Janssens, die bij uitstek de Amish gemeenschap van binnen kent. Zij is de afgelopen 10 jaar tientallen malen bij de Amish te gast geweest en heeft warme vriendschappen opgedaan. Van veel van deze reizen zijn blogjes op haar website verschenen die u kunt bekijken (www.laurasquiltatelier.nl/blog , in de zoek-functie ‘Amish’ invullen).

We hanteren geen gedetailleerd reisschema waarin van dag tot dag de activiteiten vooraf zijn gepland. Vanzelfsprekend maken we vooraf een aantal afspraken, maar onze ervaring heeft geleerd dat veel bezoekjes en ontmoetingen spontaan plaatsvinden of pas zeer kort van te voren kunnen worden afgesproken.

Aanmeldingen bij Laura Strating-Janssens, telefoon 06-44750872, email info@amishreizen.nl

Om de verwachtingen voor deze reis over en weer goed af te stemmen, maken we vóór definitieve aanmelding graag kennis met elkaar.

Voor het infoblad: klik op reisprogramma Amish september 2019