Quiltreizen

Inschrijvingen Quiltreizen 2018 zijn open!

Zelf met een groepje naar de Amish in Lancaster County Pennsylvania of Holmes County Ohio, eventueel met een Quiltfestival elders in de USA? Meld je dan met je eigen groepje van 4-6 personen aan, dan maken we de reis op maat voor jullie.

Quilt Show Philadelphia en Amish Country Ohio12 september t/m 23 september 2018Vol
Amish County en International Quilt Festival Houston30 oktober t/m 11 november 2018Vol
Quiltshow Californië en het wereldwonder Grand Canyon24 januari t/m 4 februari 2019
Spring Paducah QuiltWeek en Amish Country Indianaapril 2019Vol
Amish County en International Quilt Festival Houston22 oktober t/m 3 november 2019Nog 1 plaats beschikbaar op een twee-persoonskamer.

Quilt Show Philadelphia en Amish Country Ohio, 12 september t/m 23 september 2018

In deze 12-daagse reis staat de quilt- en leefcultuur van de Amish centraal. De reis begint met een bezoek aan de Pennsylvania National Quilt Extravaganza in Oaks, nabij Philadelphia. Daarna logeren we in het rustieke hart van Holmes County in de staat Ohio, waar de grootste groep Amish ter wereld woont.


Quiltreis Amish County en International Quilt Festival Houston, 30 oktober t/m 11 november 2018

Deze unieke 13-daagse reis combineert de hoogtepunten in Amerika voor elke quiltliefhebber. Eerst ontdekken we de Amish en maken kennis met hun leefwijze en quilttradities. U bent zeven dagen te gast in het hart van Amish Country, waar de tijd lijkt stil te staan en paard en wagen nog het hoofdvervoermiddel is. Deze rust staat in schril contrast met de drukte van de wereldstad Houston. In Houston bezoeken we de grootste quilttentoonstelling ter wereld waar u de keuze heeft uit meer dan 600 workshops! Heeft u even genoeg van het quilten, dan heeft Houston talloze andere attracties, waaronder een aantal mooie musea en het NASA Space Center.


Quiltreis Quiltshow Californië en het wereldwonder Grand Canyon, 24 januari t/m 4 februari 2019

Deze quiltreis combineert een fantastische quiltshow in Californië met de schoonheid van de natuur in het
zuidwesten van de Verenigde Staten. Het quiltfestival wordt jaarlijks bezocht door meer dan 42.000 quilters
en is daarmee de grootste ten westen van de Rocky Mountains. Behalve het bezichtigen van prachtige
quilts, zijn er honderden stands waar de quiltvoorraad bijgevuld kan worden. Er is ook keuze uit een groot
aantal workshops. We bezoeken Los Angeles en maken een rondreis door het typische woestijnlandschap
langs prachtige nationale parken als Joshua Tree, Death Valley en Grand Canyon.

 


Quiltreis Spring Paducah QuiltWeek en Amish Country Indiana: 24 april t/m 4 mei 2019
(opgave reis 2020 mogelijk)

Deze unieke 11-daagse reis combineert twee hoogtepunten in Amerika voor elke quiltliefhebber. Eerst bezoeken we het quilt festival in Paducah, deze week omgedoopt in Quilt City USA. Het hele, anders zo slapende stadje, wordt deze week overspoeld met meer dan 30.000 quilters uit de hele wereld. Het quiltspektakel speelt zich af op meerdere locaties in de stad. Behalve het bezichtigen van prachtige quilts, zijn er honderden stands waar de quiltvoorraad bijgevuld kan worden. Er is keuze uit een groot aantal workshops. Ook het Nationaal Quilt Museum bevindt zich in Paducah.
Daarna ontdekken we de Amish en maken kennis met hun leefwijze en quilttradities. We zijn vijf nachten te gast in het hart van Amish Country in Indiana, waar de tijd lijkt stil te staan en paard en wagen nog het hoofdvervoermiddel is. Indiana heeft de op twee na grootste Amish gemeenschap van de wereld, na Ohio en Pennsylvania.


Quiltreis Amish County en International Quilt Festival Houston, 22 oktober t/m 3 november 2019

Deze unieke 12-daagse reis combineert de hoogtepunten in Amerika voor elke quiltliefhebber. Eerst ontdekken we de Amish en maken kennis met hun leefwijze en quilttradities. U bent een week te gast in het hart van Holmes County Ohio, waar de tijd lijkt stil te staan en paard en wagen nog het hoofdvervoermiddel is. Deze rust staat in schril contrast met de drukte van de wereldstad Houston. In Houston bezoeken we de grootste quilttentoonstelling ter wereld waar u de keuze heeft uit meer dan 600 workshops! Heeft u even genoeg van het quilten, dan heeft Houston talloze andere attracties, waaronder een aantal mooie musea en het NASA Space Center.