Quiltreizen

Zelf met een groepje naar de Amish in Lancaster County Pennsylvania, Indiana of Holmes County Ohio, eventueel met een Quiltfestival elders in de USA? Meld je dan met je eigen groepje van 4-8 personen aan, dan maken we de reis op maat voor jullie.

Quiltreis Amish Country Pennsylvania en Quiltweek Lancaster12 t/m 22 september 2024VOL
Amish Country Pennsylvania en Quilt Festival Houston23 oktober t/m 3 november 2024Laatste plekje beschikbaar!
Quiltshow Californië en het wereldwonder Grand Canyon23 januari t/m 3 februari 2025inschrijving tijdelijk gesloten; reservelijst mogelijk
Quiltweek Paducah en Amish Country Indiana23 april t/m 3 mei 2025nog 1 twee-persoonskamer beschikbaar voor 1 of 2 personen
Quiltreis Canada/USA, Niagara watervallen en Amish Country Ohiojuni 2025Inschrijving open
Amish Country Pennsylvania en Quilt Festival Houston22 oktober t/m 2 november 2025inschrijving open: nog 3 plekjes beschikbaar

 

Quiltreis Amish Country Pennsylvania en AQS Lancaster Quiltweek: 12 t/m 22 september 2024

In deze 11-daagse reis staat de quilt- en leefcultuur van de Amish centraal. We beginnen met de AQS QuiltWeek in Lancaster. Behalve het bezichtigen van prachtige quilts, zijn er honderden stands waar de quiltvoorraad bijgevuld kan worden. Er is keuze uit een groot aantal workshops. We verblijven te midden van de Amish gemeenschap, waar de tijd lijkt stil te staan en paard en wagen nog het hoofdvervoermiddel is, en maken kennis met hun geschiedenis, religie, normen en waarden en tradities. We eindigen de reis met een bezoek aan de Pennsylvania National Quilt Extravaganza nabij Philadelphia.

 


Quiltreis Amish County en International Quilt Festival Houston: 23 oktober t/m 3 november 2024

Deze unieke 12-daagse reis combineert de hoogtepunten in Amerika voor elke quiltliefhebber. Eerst ontdekken we de Amish en maken kennis met hun leefwijze en quilttradities. U bent een week te gast in Lancaster County in Pennsylvania, waar de tijd lijkt stil te staan en paard en wagen nog het hoofdvervoermiddel is. Deze rust staat in schril contrast met de drukte van de wereldstad Houston. In Houston bezoeken we de grootste quilttentoonstelling ter wereld waar u de keuze heeft uit meer dan 100 workshops! 

 


 

Quiltreis Quiltshow Californië en het wereldwonder Grand Canyon, 23 januari t/m 3 februari 2025

Deze quiltreis combineert een fantastische quiltshow in Californië met de schoonheid van de natuur in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Het quiltfestival wordt jaarlijks bezocht door meer dan 40.000 quilters en is daarmee de grootste ten westen van de Rocky Mountains. Behalve het bezichtigen van prachtige quilts, zijn er honderden stands waar de quiltvoorraad bijgevuld kan worden. Er is ook keuze uit een groot aantal workshops. We bezoeken Great Los Angeles en maken een rondreis door het typische
woestijnlandschap langs prachtige nationale parken als Joshua Tree, Death Valley en Grand Canyon. Bezoek aan de parken is onder voorbehoud van weersomstandigheden.

Quiltreis AQS QuiltWeek Paducah en Amish Country Indiana: 23 april  t/m 3 mei 2025

Deze unieke 11-daagse reis combineert twee hoogtepunten in Amerika voor elke quiltliefhebber. Eerst bezoeken we het quilt festival in Paducah, deze week omgedoopt in Quilt City USA. Het hele, anders zo slapende stadje, wordt deze week overspoeld met meer dan 30.000 quilters uit de hele wereld. Het quiltspektakel speelt zich af op meerdere locaties in de stad. Behalve het bezichtigen van prachtige quilts, zijn er honderden stands waar de quiltvoorraad bijgevuld kan worden. Er is keuze uit een groot aantal workshops. Ook het Nationaal Quilt Museum bevindt zich in Paducah. 

Daarna ontdekken we de Amish en maken kennis met hun leefwijze en quilttradities. We zijn vijf nachten te gast in het hart van Amish Country in Indiana, waar de tijd lijkt stil te staan en paard en wagen nog het hoofdvervoermiddel is. Indiana heeft de op twee na grootste Amish gemeenschap van de wereld, na Ohio en Pennsylvania.. 

Quiltreis Canada/USA, Amish Country Ohio, Niagara watervallen en Quilt festival Toronto, 11 t/m 22 juni 2025

In deze 12-daagse reis bezoeken we Holmes County, Ohio, waar de grootste groep Amish ter wereld woont en maken kennis met hun eeuwenoude cultuur, waar paard en wagen nog het hoofdvervoermiddel is. We bezichtigen we de grootste en meest spectaculaire watervallen ter wereld, de Niagara Falls. We eindigen de reis in Toronto. We bezoeken daar Quilt Canada 2025, een prachtige quiltshow met vele stands en keuze uit een groot aantal workshops.

 


Op alle reizen, geboekt vanaf 2020, zijn de garantieregeling van STO Garant en de reizigersvoorwaarden van toepassing.

 

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR – Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties – Wat is VvKR?). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.