Uitje naar London

28 mei 2011

Vanochtend eerst een lekker nederlands ontbijt: Martha en ik  hebben wentelteefjes gebakken, mmmm. 
Na het eten verzamelen we bij het REC-center: vandaag gaat de tweede helft van de nederlandse groep quilters naar London voor de tentoonstelling van het Canadese Gilde. In de ene hal zijn de winkeltjes en een korte tentoonstelling van de dames die de jury hebben gevormd. Aparte garentjes gekocht, wat leuke gevouwen lapjes en natuurlijk een paar boeken: hoezo heb ik al genoeg?! De tentoonstelling is op het Universiteitsterrein en de grote tentoonstelling is in een ander deel. We lopen een stukje en gaan de tentoonstelling op. Erg divers werk, geen foto’s geoorloofd, dus een DVD gekocht. Er waren minder quilts als we verwacht hadden: kleurgebruik wat minder uitgesproken als bij ons, minder origineel werk maar wel prachtig quiltwerk, zowel hand- als machine!
Mannen die als chauffeur optreden zitten allemaal in hun auto te wachten tot de dames terugkomen: hier geen ” man’s room”  zoals bij ons in Ailsa Craig!

De groep splitst zich op: een deel gaat naar huis en de anderen gaan naar een shoppingmall. Eerst lunchen en dan op pad  voor een nieuwe koffer: mijn koffersloten zijn op slot gezet door iemand (?) en de huisvader heeft hem open moeten breken.  Iedereen doet zo zijn boodschappjes, pint nog wat bij en dan weer naar huis.

We maken een heerlijke groentesalade, fruitsalade en halen “chicken Wings” : een maandelijkse traditie hier in het dorp. Echt lekker!!!
Op naar morgen: de workshop van de Prinsengracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.