Te fel

28 januari 2012

Margreet maakte een Heidequilt: n.a.v. een kleurenstaal met tinten van heide in bloei werden de stoffen uitgezocht. Toen de quilt af was vond ze het eigenlijk te fel. Geen probleem: lekker in de zon op het gras leggen in de zomer! Zogezegd “op de bleek”.  Helaas voor haar, fijn voor ons: het had weinig resultaat. Ze heeft alles in rondingen en diagonalen doorgestikt:
 

Ook maakte ze van een stukje zelfgevilte wol een praktich tasje voor een vreindin: Een voorvakje voor haar sleutels en een groter achtervak voor de mobiel van de verpleegkundige. En dan het beklede koord eraan en af!

Henriëtte is bezig de hexagonnen een elkaar te naaien. Ze heeft een prachtige donkerblauwe stof uitgezocht voor de laatste border van 15 cm: de top wordt op de borders geappliqueerd.

Jeanet is héél spannend bezig geweest en heeft verschillende van haar kunsten gecombineerd: tekenen, borduren en vervolgens quilten. Fantastisch!!!

Een prachtige lappendeken van allerlei Hollandse stoffen. Er wordt gequilt met rood garen, maar hoe ga je met zo’n patroon door de hoek als het net niet past?
 De mysteryquilt,  uit het Quiltnieuws, is ook afgemaakt! Prachtige viooltjesstof in d egrote vlakken: een echte voorjaarsquilt!

 Greet is druk bezig met een Baltimoremandje te appliqueren: wat een spannende kleurencombinatie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.