Stille Zaterdag

16 april 2022

Uitgewoond

Ik ben van God en alleman verlaten,

tentoongesteld op hout. Mijn rug is stijf,

er woedt een oorlog in mijn stramme lijf

en uitgebrande tanks staan in de straten.

 

Kom, leg Mij dood en uitgewoond opzij,

met hulpeloze armen. Kom tot Mij.

~Rikkert Zuiderveld~

 

Het is Stille Zaterdag. De Spaanse fotojournalist André Lua­s Alves legde vorige maand vast hoe aan het begin van de oorlog een oud Christusbeeld uit de Armeense kathedraal in de Oekraïense stad Lviv in veiligheid werd gebracht. De fotoreportage staat vrijdag en zaterdag op de voorpagina’s van de krant en de bijlagen Gulliver en ND Pasen met een gedicht van Rikkert Zuiderveld over de kruisweg van Christus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *