Sneeuwstorm!

29 oktober 2011

Het sneeuwt vandaag enorm!! Marjoke is op zoek naar een passend hoofddeksel. Mmmmm zou het deze kunnen zijn? Oogkleppen op, want ze moet hier niet blijven hangen natuurlijk! 
Het begon vanochtend zo gezellig. Al om 7 uur lopen we een heerlijk ommetje te maken: lekker wandelen samen! Het regent eerst wat, dan harder en herder en vervolgens is het wel erg koud! Handen die bevriezen (geen handschoenen mee…) en koude benen en tenen. Vlug naar binnen dan maar!
Wie komt ons daar volgen? De verschrikkelijke sneeuwvrouw toch niet? Nee, het is onze gastvrouw Barbara die de ontbijt spullen op komt halen! Dik aangekleed, shawl over het hoofd geslagen.
Inmiddels is het steeds harder en heviger gaan sneeuwen, maar wij laten ons niet op sluiten! Allemaal in de auto en gaan! Ook de Amish doen gewoon hun boodschapjes.
We gaan naar Intercourse en bezoeken het Quiltmuseum boven de Old Country Store. Vervolgens naar Zook’s en we vergeten ook Bitty Kinna’s Quiltshop niet.
Het sneeuwt steeds harder en harder: we moeten zelfs gaan krabben en borstelen om de auto sneeuwvrij te maken!
Al kleumend halen we Soft Pretzels, worden nog niet warm en nemen nog een portie! Gauw naar binnen om bij de gaslampen van het winkeltje op te warmen!
Al rijdend en fotograferend gebeurd er achter ons een ongeluk: een veel te hard rijdende chauffeur schat de situatie niet goed in, helaas voor de auto. De chauffeur komt er goed af.
We hebben het gevoel dat we in een winterlandschap in een kalender rijden:

eacties op “Sneeuwstorm!

 1. Ik volg jullie reis al vanaf het begin en nu deze sneeuw. Ik las vanmorgen dat het nog nooit zo vroeg heeft gesneeuwd in dit gedeelte van Amerika. Een heel koud avontuur wordt het nu. Hoop dat jullie wel electra houden want dat schijnt ook een probleem te zijn. In elk geval maar lekker onder een quilt kruipen als je het koud krijgt. gr. Rita

 2. buiten het ongeluk om is het toch wel heel erg byzonder om in het Amish gebied te zijn in de sneeuw, het lijkt wel een kerstkaart!
  enne Marjoke het hoedje staat je enig ;-))
  groet Ineke Marijnissen-van der Molen

 3. Jeetje, wat een kou! Ik zag het net ook op het journaal hier.
  Er ligt op sommige plekker wel 70 cm sneeuw (New York). Hier nog lekker zacht weer gelukkig.
  Ik geniet fijn mee van jullie avonturen hoor!
  Groetjes,
  Floor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.