Serie: Dochters van de belofte

18 februari 2016

Toen schrijfster Beth Wiseman kennismaakte met de Amish, kreeg ze respect voor hun eenvoudige manier van leven en begon ze verhalen te schrijven over deze geliefde mensen. Beth woont met haar gezin in Texas, U.S.A.

Elke roman uit de serie Dochters van de belofte focust op een vrouw die in aanraking komt met de Amish gemeenschap, waar ze de diepere betekenis ontdekt van de woorden geloof, hoop en liefde …

1001004006859113Een zoektocht naar echte vrede in Lancaster County is allesbehalve eenvoudig voor een vrouw die op de vlucht is voor het leven … en voor zichzelf.

Lillian Miller is op de glooiende vlakten van Lancaster County op zoek naar het huis van haar grootouders … en naar nog zoveel meer. Na jaren van negeren en beschimpen, keert ze terug naar de eenvoudige levenswijze van de Amish om vooral zichzelf te hervinden.

Terwijl ze probeert haar vorige leven achter zich te laten, raakt ze bevriend met een jongen die op de boerderij van haar grootouders werkt en met zijn aantrekkelijke vader, de weduwnaar Samuel Stoltzfus. Ondanks dat Lillian haar gevoelens voor Samuel tracht te onderdrukken – en hij voor haar – verdiept de relatie zich. Zal Lillian échte vrede en rust vinden bij de Amish, of zal ze terugkeren naar haar eerdere leven?

——————————————————————————————————————————————————

1001004010657642Carley heeft het opgegeven om haar dromen te volgen.
Nu wordt ze door haar dromen achtervolgd.

Carley Marek ondergaat een cultuurshock als ze haar vriendin Lillian op de boerderij in het land van de Amish bezoekt. Ze moet een krantenartikel schrijven over haar bezoek – en misschien zal de vrede die in het hart van haar vriendin heerst, ook een deel van haar worden.
Net als Carley een beetje begint te wennen aan de rust die heerst in het Amish gebied, wordt de zoon van Lillian en Samuel ernstig ziek. Maar de dokter die de beste hulp kan bieden, is uit de gemeenschap verbannen en het is hem verboden in te grijpen.
Als de conditie van David verslechtert, doet dokter Noah alles wat in zijn macht ligt ‘om het leven van de jongen te redden. Carley, die niet weet wiens partij ze moet kiezen, wordt in de war gebracht door al die gesprekken over een God die ze niet kent en waarin ze niet gelooft.
Carley zal moeten kiezen wat nu echt van belang is voor haar leven … en wat ze moet doen als ze zelf overvallen wordt door haar gevoelens.

———————————————————————————————————————————————————–

9200000002312292Sadie geloofde altijd in de beloften van God. Maar kan ze Hem ook werkelijk vertrouwen? De jonge Amish weduwe Sadie Fischer leidt een kalm leven in het rustige Lancaster County. Ze verkoopt Amish producten aan toeristen die het gebied bezoeken. Hoewel ze geniet van het eenvoudige leven, vraagt ze zich toch af of het Gods wil is dat ze alleen blijft, zonder man en gezin. De winters zijn streng en Sadie voelt zich eenzaam. Daar komt verandering in als een gast drie maanden lang haar gastenverblijf huurt. Maar als de rijke, impulsieve Englischer Kade Saunders arriveert, twijfelt ze of ze hem wel drie maanden lang om zich heen wil hebben. Sadie voelt de prikkende ogen van de bisschop in haar rug, die wil dat ze volgens de regels van de Ordnung leeft, wat de gewoonte is bij de Amish. Dingen worden nog meer gecompliceerd als Kade met de volledige zorg voor zijn vijfjarige autistische zoon Tyler geconfronteerd wordt. Sadie en de jonge Tyler hebben een klik. Ze houdt van deze bijzondere jongen en begrijpt hem. Ook haar gevoelens voor Kade groeien, hoewel dat haar enerzijds verblijdt, maar anderzijds ook beangstigt. Hoewel Kade zich aangetrokken voelt tot Sadie, leven ze in verschillende werelden. Sadie moet trouw blijven aan haar Amish roots, maar het is onmogelijk om de liefde die ze voelt, te negeren. Heeft God iets onwaarschijnlijks voor haar in petto? En heeft ze het geloof ergens in te stappen wat al haar dromen overtreft?

——————————————————————————————————————————————————–

9200000018520908Josie was slechts een bange tiener toen ze haar baby achterliet bij een Amish-gezin van de Oude Orde in Lancaster County, Sindsdien zijn zeventien jaren voorbij gegaan en terwijl er veel is veranderd, is één ding niet veranderd: Josies verlangen om kennis te maken met haar dochter Linda.
Maar Linda is zich totaal niet bewust van het bestaan van Josie en leeft haar leven binnen de Amish-gemeenschap. De kleinzoon van de bisschop maakt haar het hof en ze hoopt dat hij haar snel zal vragen zijn vrouw te worden. Als haar biologische moeder naar Paradise verhuist, komt Linda onverwacht in aanraking met Josies wereld. Intussen proberen Linda’s adoptieouders en haar Amish-vriend te begrijpen hoe dit alles past binnen Gods wil.
Er ontstaan nieuwe relaties en oude worden op de proef gesteld, niemands leven zal hetzelfde blijven. In het proces van verlies en laten gaan, realiseert Linda wiens dochter ze in werkelijkheid is. En, zoals alleen God dat kan bewerkstelligen, er komt iets krachtigers en mooiers uit voort … hoop!

—————————————————————————————————————————————————————-

9200000039798298Miriam Raber zou elke vrijgezel uit Lancaster County kunnen kiezen. Ze heeft echter alleen maar oog voor… Saul Fisher. Jaren geleden heeft hij haar hart veroverd en haar gedachten zijn altijd bij hem. Zelfs als de geruchten gaan dat Saul de Amishgemeenschap zal gaan verlaten om zijn droom te volgen, blijft Miriam bij haar standpunt: zij zal hem terzijde staan, waar hij ook gaat of staat.

Saul Fisher heeft al heel veel moeten meemaken in zijn jonge leven. Hij zorgt voor zijn twee jongere broertjes en vader die zijn verdriet tracht te verwerken met zijn zelf-gemaakte wijn. Saul weet het verborgen te houden voor de gemeenschap dat zijn vader alcoholist is. Maar als hij Lancaster zal verlaten, zal de last van de zorg op de schouders van zijn jongere broers komen te liggen. Hoe moet hij dit nu handelen met zijn droom waarvoor hij alles over heeft?

Als Miriam en Saul overwegen de gemeenschap te verlaten, laat God Miriam zien wat het betekent om een dochter van belofte te zijn en wat het betekent om een gezin te starten.

Dit bericht is gepost in boeken.

Één reactie op “Serie: Dochters van de belofte

  1. Heerlijk zo’n nieuwe serie. “Terug naar huis” heb ik net uit en begin nu aan het tweede boek. Weet je dat er ook een nieuwe dvd uit is? ” Love finds you in Charm” vooral zo leuk omdat wij daar geweest zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *