Samplers in soorten en maten

8 juni 2011

Vanmorgen de woensdagbee! Opruimen van de kast van één van de cursisten bracht een “oud” werkstuk naar boven wat nu is afgemaakt: erg leuk als je op een boerderij woont en je kleinkind komt langs!
En wat vind je van de kleurige top rechts? Wacht maar tot je op de AT in Leiden bent in september…
Er wordt een sampler gemaakt n.a.v. een patroon van William Morris. Het middenstuk is applicatiewerk: wat zeg je van deze ieniemienie steekjes? Ze vallen gewoon weg in de stof door de grootte 😉 en door de kleur!
 Vanavond de laatste avond van de hand-sampler-cursus: wat een feest om de tops in zo’n ver stadium te bewonderen! Wat is er hard gewerkt door de dames: ieder heeft een eigen ontwerp, eigen kleuren, eigen maat. Dat hadden ze een jaar geleden bij de start van de basiscursus niet gedacht! Hoe subtiel is het roze kleine biesje in de top rechts…en wat een prachtige patchworkrand in de top links.

En kijk eens naar de tussen-driehoeken in het blauwe werkstuk aan de linkerkant: wat geven die een warmte af vergeleken bij de witte tussenstukken: heel goed gekozen. Een spetterend Compass waarvan de achtergrondkleur terugkomt in de banen die langs het bed zullen vallen: mooi gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *