Sampler time!

17 september 2011

Vandaag de eerste les van een nieuwe sampler-op-de-hand cursus. Marry had ook haar basiscursus quilt meegenomen die nu af is. Alles zit zo mooi in elkaar, warme kleuren nu de herfst er aan komt! 

Een mooi etiket is het sluitstuk!

Marian kon niet wachten, die heééééle lange zomer zonder patchwork en quilten :-). Ze maakte alvast als tussendoortje een kerstquilt en er ligt ook al een kerstloper klaar!

Diny heeft allerlei blauw/wit/ecru stoffen gespaard voor haar sampler: wat een verzameling zo bij elkaar!

Haar ideeën knipt en plakt ze in haar boekje, zodat ze altijd weet wat ze wil gaan maken.

Lieke moest haar quiltje even missen: oma Ineke wilde die graag even showen in de les! Wij genieten er lekker van! Er was zelfs nog wat over om een kussen van te maken: helemaal tof!

Oma Ineke heeft nog meer kleindochters en voor haar wordt de volgende quilt. De stoffen zitten al gezellig te wachten tot ze verknipt worden:

Onderstaande quilt werd ook op de basiscursus gemaakt:  het quiltvirus had Carmen zo ongelooflijk te pakken dat ze niet meer te houden was en een heerlijke wollen deken maakte om lekker mee op de bank te liggen. Doorgequilt in een warme rode tint.

Plannen heeft ze ook voor een volgende quilt: haar dochter krijgt deze. Randenstof uitgekozen, vier kleurgroepen uit de stof gehaald en van elk drie tinten genomen: wat een rijkdom!

Karin gaat een cadeau quilt maken voor haar ouders: inspiratie is de periode dat er in Afrika gewoond is.  Tussenblokken van de stof uit Kenia hieronder, de patchworkblokken worden gemaakt van twee tinten geel, twee tinten oranje en twee tinten zachtblauw. Omlijsting van de blokken wordt diepblauw, zoals in de Keniastof.

Na alle show-and-tell moest er gewerkt worden: blokken tekenen op maat. je kon een speld horen vallen…

Één reactie op “Sampler time!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *