rondleiding

2 november 2011

De zon komt op en we zien dit vanuit het hotel: het George Brown Convention Center. De locatie waar we workshops volgen, de exposities zijn én het Festival is! Een deel van onze groep is dan al op pad: zij gaan vandaag de Blue Bonnett Tour doen. Gezellig met de bus langs een aantal quiltwinkels én als één van de eersten het nieuwe Quiltmuseum Texas bekijken. De officiële opening is pas de 13e november, maar zij mogen alvast een vooruitblik nemen!
Daar gaan we dan: eerst lopen we de deur van de kamer uit op weg naar de lift. In de gang ligt deze vloerbedekking
en hangen deze lampen

We stappen in de lift, gaan naar de “zwembadetage” , stappen uit en zien dit schilderij

 Deur door en dan: lekker zwemmen of bubbelen in de spa!

Op naar de tweede etage voor het restaurant waar we kunnen ontbijten. Een kok maakt gebakken aardappeltjes, eieren naar keuze, pancakes, gebakken bacon, sausijsjes enz enz. Allerlei soorten lekker muffins, bagels, cornflakes, havermout, melk, yoghurt en ga zo maar door: niet alleen onze koffers komen voller terug…

Dan op naar de classes, even lekker wandelen en we zijn er al. Met volle tassen komt iedereen binnen gewandeld en al gauw is er een gezellige werksfeer in de class:
Sharon Pederson legt uit hoe je een Reversible Quilt kan maken met later op de dag een Reversible Binding. Een fijne les en zo grappig: achter mij zit een ontzettend genietende meneer die erg hard en gezellig kan lachen
Marjoke is bezig met beadwork: kralen verwerken op stof. Zij heeft een prachtige Libelle gemaakt, zo fijntjes:
Jeanne doet een scrapquilt workshop met een speciale liniaal en maakte dit vandaag:
Na de les komen we elkaar weer tegen en de gang en doen een kleine show-and-tell waarop je meteen weer mensen krijgt die je aanspreken. Wat is dit toch heerlijk!
Pas na achten komen de busreizigers weer “thuis”: ze hebben een ijsmakerij bezocht, genoten van het Texaanse landschap en diverse quiltwinkels gezien. Het Quiltmuseum was klaar: niet teveel, maar wel erg mooi! Lekker gedineerd en dan snel naar bed, want morgen….

Één reactie op “rondleiding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.