Ridiculous Rounds

26 mei 2011

Vandaag de eerste workshop van het Festival: iedereen ziet er naar uit en ik niet in het minst!
Tas staat klaar met alle spulletjes en ik word om 9 uur opgehaald.
De workshops worden in de Mennonite Kerk gegeven, even buiten het dorp. Er zitten al 8 dames te wachten achter hun naaimachine…niet te geloven wat een enthousiasme. Nadat iedereen er is valt de stroom uit: teveel strijkbouten op een stop. De dames zijn erg blij met hun pakket stof en voelen er voorzichtig aan. Na de uitleg gaan ze alle 14 aan het werk. Er is een hulp die koffie serveert en tegen 12-en word ik naar het REC-centrum gereden om te lunchen. Na de lunch gaan we weer terug aan het werk. De dames zijn vol lof J, dat is wel fijn na alle voorbereidingen en zenuwen.
Aan het eind wil iedereen op de foto en krijg ik  diverse ‘ hugs’. 
Door een van de cursisten wordt ik meegenomen naar Port Franks voor een bijeenkomst van de plaatselijke bee.  Vooraf hebben we afgesproken bij een pizzatent; iedereen komt daar en we praten gezellig bij. Dan op naar het Communiticenter: de quiltgroep maakt quilts voor slachtoffers van verkeersongelukken, ze laten ons een hele stapel zien.

Dan begint de vergadering: echt officieel met voorlezen van de notulen etc, we weten niet wat ons overkomt…  Daarna show-and-tell: alsof we weer even twintig jaar terug waren, echt heel schattig om te zien! We rijden met een prachtige zonsondergang naar ons huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *