Reizen in de tijd met QuiltMania

17 september 2020

Deze week is de QUILTmania  in de bus gevallen, gezellig! Al snel zit ik even lekker te neuzen als mijn oog valt op

een artikel over Amish Quilts!

Geschreven door Janneken Smucker, een ‘oude’ bekende van mij.

Meteen ben ik in gedachten terug in 2016 (klik). We bezochten een quilttentoonstelling in Goshen College en Janneken haar moeder Barbara leidde ons rond (linker dame).

Dat jaar (klik) kwam ik Janneken tegen in Houston waar ze was in het kader van het project SOS waarover geschreven wordt in de QUILTmania. 

In 2017 (klik) was er weer tijdens ons verblijf in Indiana een tentoonstelling in het College en kregen we ook een privetour; daarnaast keken we om het hoekje bij de maandelijkse bee in de kerk naast het College. Ik vroeg Barbara toen naar de schrijfster Janneken Smucker en zij vertelde reuzeblij dat dat haar dochter was, hoe leuk is dat!!

Later dat jaar (klik) hadden we een prive quilt-turning in Lancaster; we hadden een afspraak met Gloria Mast en zij nam haar vriendin Janneken mee, nou ja!! Samen hadden ze ons enorm veel te vertellen en raakten ze ook al snel samen aan de praat over wat en hoe van de Amish quilts. Wat een bijzondere ochtend was dat…

 

In 2019  (klik) was er geen textieltentoonstelling in het College maar wel een bee: wij konden meekijken en met iedereen praten en ook genoten we van een lunch, verrukkelijk! Fijne herinneringen komen boven…

In het artikel staan ook foto’s van quilts van Rebecca Haarer uit Shipshewana. Ooit ontmoette ik haar op een veiling in de buurt; ik wist niet wie zij was maar wel dat ze op heel erg veel quilts en tops bood. Heel verwonderd was ik én ook nieuwsgierig en toen ik met haar aan de praat raakte nodigde ze mij en mijn groep bij haar uit in de winkel om wat meer te vertellen en dat is het begin van onze relatie.

Zij ontvangt ons (klik) altijd bijzonder hartelijk in haar winkel!

Dus de quilts die ik in de QUILTmania zie komen mij dan ook bekend voor!

Zij geeft ons ook bijna ieder jaar (2018 klik 2019 klik) een private lecture om ons meer te vertellen van de Amish Quilts uit deze omgeving.

En last but not least: in het begin van COVID-19 stuurde ze mij en jullie een bemoediging toe vanuit de USA: hoe bijzonder was dat…

Kortom: één artikel heeft veel fijne herinneringen bij mij losgemaakt en ik hoop dat veel van mijn reizigers dat ook hebben bij dit artikel. Geniet ervan!

 

 

 

 

 

eacties op “Reizen in de tijd met QuiltMania

  1. Als ik dit lees en ik zie de foto’s ben ik er weer wat was het een bijzondere reis.En wat heb ik er veel van geleerd.Dank voor al je inspanningen hoop nog een keertje mee te gaan.Groetjes Christine.

  2. Er komen veel goede herinneringen boven op de vroege morgen . Leuk om even terug te denken aan die mooie reis. Hopelijk komt er gauw weer een tijd dat deze reizen weer mogelijk zijn. Hartelijke groeten.
    Anneke Franke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.