Quiltvakantie – 11!

23 augustus 2017

Van mezelf mag ik deze zomervakantie een nieuw project opstarten:

“Nederland: 75 jaar bevrijd!”

Rechts op de stoelleuning de strook stof die ik elke reis naar de USA meenam om bijpassende, kleine lapjes te kopen voor deze sampler-quilt.

Ooit kwam ik bovenstaand boek tegen waarin 121 blokjes staan die geïnspireerd zijn door de brieven van militairen in de Tweede Wereldoorlog, die zij schrijven aan familie en geliefden.

Het lijkt mij mooi om dit af te hebben als Nederland 75 jaar bevrijdt is: 2020 dus, over drie jaar!

 

 

 

Alles gaat met Freezer-Paper genaaid worden. Traditioneel met de hand,

maar ook met de paper-piecing methode

 

 

 

 

 

 

 

en met de naaimachine.

Heel erg leuk om te doen, afwisselend en zo bijzonder…de eerste 12 blokjes zijn klaar!

Je mag je al opgeven hiervoor, dan kunnen we op tijd met dit project beginnen!

eacties op “Quiltvakantie – 11!

 1. Wat een super idee Nederland 75 jaar bevrijdt. Kan je me de titel geven van dit boek met patronen of hoe werkt het anders? Geef je er workshops in?

  • Het boek uit de USA is maar heel even in de handel geweest: de maten klopten niet. De schrijfster heeft mij toestemming gegeven haar verhalen met de bijbehorende patronen te mogen gebruiken voor een cursus: welkom om je alvast aan te melden dan krijg je tzt als eerste de informatie.

   • Waar ga je deze cursus dan geven Laura en wat zijn de kosten? Of is dit nog niet bekend en meld ik me alleen aan als geïnteresseerde zonder verplichtingen?

    • Hoe en wat is nog niet bekend, maar als je je aanmeldt als geïntersseerde zonder verplichtingen krijg je alle nieuws als een van de eersten en kan je dan beslissen. Ws in iedere geval bij mij in Diever!

     • Als het Diever wordt is het te ver voor mij. Ik woon nl. in Tiel. Maar goed, laat me maar weten wanneer er meer details bekend zijn. Dan kan ik altijd nog beslissen. Vriendelijke groet en fijne dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.