Onderweg naar Canada

20 mei 2011

Onwijs vroeg in de trein op weg naar Schiphol: koffer zwaar geladen, naaiwerkje in de rugtas.

En wie komen we op Schiphol tegen, nog even een lekker kopje koffie 😉 drinken? Jawel: Elsbeth van Den Haan en Wagenmakers!

Het was erg gezellig in het vliegtuig: genaaid aan twee blokjes van de Lancaster Diamond! Naast ons zat een Canadese dame, we zagen in haar boek een boekenlegger zitten van het Quiltfestival in Ailsa Craig…nou ja! Even een gesprekje aanknopen: ze komt maandagmiddag naar de show en op vrijdagmiddag helpen met de lunch: wat een grappige ontmoeting! Ze heeft een nederlands boek geleend om te lezen deze week en brengt dat weer mee naar de show.

Op Toronto aangekomen staat er een comite op ons te wachten: allemaal krijgen we een mooie bloem en dan wacht ons een grote verrassing:

we worden opgehaald in een stertched limousine!!! Echt heel byzonder! In de wagen drinken we rode wijn, witte wijn en iedereen wordt nog vrolijker! Aangekomen ijn Ailsa Craig staat het complete commite lus de nederlandse quilters die een dag eerder aangekomen zijn ons op te wachten: we lijken wel een koninklijk gezelschap! We gaan de Townhall binnen en bovengekomen worden we toegesproken door de voorzitter: Tom Haffe. Daarna krijgen we allemaal een prachtige Canadese tas, gevuld met allerhande handige, mooie en gezellige zaken, veel zelfgemaakt! Iedereen is ontroerd door dit grootse onthaal. Vervolgens is er een thebuffet met allerhande huisgemaakte lekkers….zoooo veel!

Daarna gaan we naar onze gastgezinnen; Ik zit dichtbij alle activiteiten, op loopafstand!
De dochters zijn al druk bezig te koken: alles wordt in de BBQ op de veranda gaargemaakt en we eten gezellig aan de grote tafel in de keuken.
Daarna wacht ons een dansavond, tja, wie wil dat niet missen? We zijn wel erg moe, dus gaan er niet al te lang heen. Maar gezellig was het!

Nu gaan we zometeen gaan we naar Stratroy: iets bekijken van het Sheakspere kostuummuseum1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.