Nieuwe dames, nieuwe cursus!

22 september 2011

Een nieuwe basiscursus: een nieuw begin van een quilt carrière! Na een stukje theorie beginnen we met het inkleuren van het basispatroon: de nine-patch. Wat een mogelijkheden geeft dat al niet!
Vervolgens maken we de nine-patch op ware grootte: eerst papier aan elkaar plakken tot het groot genoeg is voor ons blok en dan tekenen maar.
Na het tekenen bekijken we de meegebrachte stoffen om te bekijken wat waar kan komen. We maken onze eerste mal, tekenen die af, knippen en gaan naaien: erg spannend allemaal! Wat werd er zoal aan kleuren meegenomen, nou, echt heel verschillend:
Uitgangspunt was de bovenste blauwe bladerenlap, die past goed in het interieur. Voor het contrast zit er middengroen en zachtblauw bij.
 
 
Manlief zag zwart-wit helemaal zitten en dat werd het! Niet makkelijk, maar wel byzonder om mee te beginnen. Een toefje rood mag er later nog bijkomen, we zijn benieuwd!
 
 
Een rood-fan nam dit stapeltje mee uit de voorraad van moeders! Wat heerlijk dat het quiltvirus toch erfelijk blijkt te zijn, dat biedt perspectieven! Van allerlei patroontjes iets meegenomen en “als het toch te weinig is ligt er meer in haar kast”. In ere houden zo’n moedertje!
 
Mooi blauw is niet lelijk! Zelfs de eigenares van dit stapeltje stof was in het blauw gekleed tot de jas aan toe: blauw blauw ik hou van jou! Al helemaal voorbereid voor de hele quilt, de zilvergrijze tussenbanenstof zat al in de tas, geweldig!
 
 
Wat een geinige paddenstoeltjes! Uitgangspunt voor de quilt en combineerbaar met allerlei vrolijke kleuren: dat wordt een gezellige kinderquilt!

eacties op “Nieuwe dames, nieuwe cursus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *