Nieuw cursusprogramma!

28 juli 2017

Altijd fijn om de kneepjes van het ambacht te leren: deze keer kan je in Sneek komen om de basisbeginselen van patchwork en Quilten te leren. Welkom!

Handapplicatie: een heerlijke techniek om allerlei vormen te kunnen maken in je quilt.

Een stevige basis: klassiek rijgwerk met alle ins-en-outs van mooie punten, prachtige rondingen, strakke biezen én het quilten van applicaties kan je volgen in Amsterdam!

Quilten met de hand, heerlijk als je weet hoe je je handen bewegen moet om mooie gelijkmatige steken te krijgen. Je werk krijgt echt karakter als het gequilt is! Zowel in Amsterdam als in Eemnes is deze cursus te volgen.

Al jaren een heel geliefde cursus: de Sampler-op-de-Naaimachine! Allerlei snelle snijd- en naaimethoden komen aan de beurt in dit prachtige werkstuk, wat je groter of kleiner kunt maken als je dat beter uit komt. Zes hele dagen intensief bezig zijn levert een heel bijzonder resultaat op: de cursus kan je volgen in Amsterdam en Driebergen.

Machinaal Quilten: voor wie graag de naaimachine beter wil leren kennen op het gebied van doorstikken is deze cursus een ‘must’! Zowel mét als zonder ondertransport, kennis van garens, naalden en machinevoetjes: na deze cursus kijk je nooit meer met dezelfde blik naar je naaimachine… In Eemnes ben je van harte welkom voor deze cursus!

Een geweldige wandquilt voor de wintermaanden! In Sneek  gaan we samen dit interessante patroon naaien én quilten!

Elkaar inspireren mooie quilts te maken: dat kan op de twee bee-dagen in Diever. Het is nadrukkelijk de bedoeling van de bee’s dat we elkaar ons quiltwerk laten zien, het delen van opgedane kennis van workshops, bezochte tentoonstellingen, filmpjes op internet en gelezen quiltboeken.

Tja, wie heeft er geen UFO’s? Iedereen heeft wel halve tops in de kast liggen, blokken-in-een-doos, geregen quilt en nooit doorgestikt etc etc. Je kans om over de drempel te stappen en fijn te werken in een ontspannen sfeer. Kies zelf je dagdelen, blijf eventueel slapen en maak de stap om iets uit eigen kast af te maken: ruimte voor wat nieuws!

 

Kortom: schrijf je in en maak en een gezellig QuiltersNajaar van:

Ik kijk naar je uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *