Niet op reis…

9 september 2020

Onze quiltreis van September naar Ohio en Pennsylvania gaat niet door, jammer maar iedereen begrijpt het gelukkig wel. Om toch even met ons hoofd ‘weg’ te zijn: een filmpje wat ik op Youtube vond van de jeugdgroep waarbij wij ook weleens op zondagavond mogen komen om mee te luisteren tijdens hun ‘Singing’.

Zo’n jeugdavond begint met eten (uiteraard 🙂 , waarna de kerkbankjes in twee groepen worden gezet met ruimte in het midden. Mannen aan de ene kant, meisjes er tegenover. De avond begint met het zingen van liederen uit hun Ausbund, de eigen bundel marterlaarsliederen. Dan volgt er een kleine Bijbelstudie door de gastheer van het huis. Na een kwartiertje worden er meer vrije liederen gezonden, zeg maar in de sfeer van Johannes de Heer.

Wie een lied kiest moet ook inzetten….dat is weleens moeilijk. Na afloop gaat iedereen naar huis, al dan niet met iemand die je net onder het zingen lang heeft aangekeken 😉


(Ik begrijp werkelijk niet wie zo’n filmpje zou willen maken; dat zouden wij nooit op zo’n opzichtige manier willen doen. Naar onze Amish gastgezinnen toe heel respectloos; dat vonden ze zelf ook toen ze van dit filmpje hoorden.)


Als wij er bij mogen zijn is dat een heel bijzondere ervaring!! Zoals één van onze reisgenoten verwoordde: “ik bewaar het in mijn hart en vergeet het nooit meer”.

Één reactie op “Niet op reis…

  1. Ik kan mij als de dag van gisteren herinneren hoeveel indruk het op mij maakte dat de jeugd voor ons begon te zingen tijdens het smoothie’s maken voor het goede doel. Gelukkig had geen van ons de behoefte om dit vast te leggen op film en het een warme herinnering kon blijven die je niet meer vergeet. Het is heel erg jammer dat we vandaag niet die kant op konden vliegen maar hopelijk komt er een nieuwe kans. Laura en alle dames die vandaag mee hadden zullen gaan, blijf gezond en doe voorzichtig. Groet, Marja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *