Mijn Baltimore – 6

6 februari 2021

Alleen blokken in een Baltimore Quillt vind ik niet genoeg: ik wil graag een klassieke border om de blokken in te sluiten. Al heel lang lijkt een elegante soort draperie mooi met strikken ertussen. Ik duik in mijn boeken, snuffel op internet en teken tot ik tevreden ben.

Daarna kopieer ik alles op freezer paper zodat ik allemaal gelijke ‘Swags’ heb.

Hetzelfde doe ik met de strikken die tussen de swags in komen.

In de hoeken komt een kleinere swag over de naadtoeslag heen.

Want ja…de lengte van de stof bleek niet genoeg meer om borders in verstek te maken, dus nu een soort van Log Cabin border constructie gemaakt. Zo moet het worden! Alles losjes voorgetekend en daarna de verdeling ingeregen.

Even wat losse onderdelen opleggen of het klopt wat ik heb bedacht…

Ja hoor: het applicatiefeest kan beginnen! De moedertekening wordt extra aangezet, op de lichtbak gelegd en dan de strik precies placeren.

 

 

 

Daarna komen de Swags er tussenin. Zo handig die lichtbak: geen tekenlijnen op de stof en toch heel precies!

En dan mogen de rijglijnen van de Swags en de Strikken eruit gehaald worden, altijd weer een momentje.

Tijd om rondjes te maken,

heel veel rondjes te maken! Zit ik enorm mijn best te doen op mooie strikharten en zie ik pas veel later dat het wel een tandje minder had gekund omdat de harten van de strik bedekt worden met een cirkeltje…nou ja, lekker geoefend zal ik maar zeggen 🙂

 

En dan zijn alle 4 borders klaar:

Dit is de bedoeling: nog twee strikken te gaan!

eacties op “Mijn Baltimore – 6

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.