Mijn Baltimore – 1

19 januari 2021

Al een hele poos was ik bezig met mijn eigen Baltimore Album Quilt: ontwikkeld voor een cursus maar de klad in gekomen vanwege een niet goed afgestelde bril in samenwerking met een allergie van de ogen. Nadat er een andere bril met heel fijne glazen kwam kon ik eindelijk verder. De lockdown deed de rest.

Hier heb ik alles uit de ufo-doos uitgelegd op de grond: waar ben ik, wat wil ik en hoe zal ik de kleuren verdelen?

De stoffen liggen nog steeds bij elkaar, dat doe ik altijd tot een project helemaal af is en bevalt me goed.  Uitgangspunt voor deze kleuren is het Broderie Perse blok rechts midden. En naar aanleiding van die hartvorm maakte ik het kniphart met de rode bloemknoppen aan de linkerkant.

Het blok linksboven heeft een tak-uit-één-stuk: ik vond foto’s terug hoe ik het heb gedaan.

Het knipblok van de huisjes-en-harten was wel een enorm moeilijk werkje…

Uiteindelijk wel gelukt met veel geduld; dit blok is midden onderin terecht gekomen!

Bovenste rij middenin kwam ook een knipblok: in het blauw.

Het middelste linker blok met  de bloemknoppen

in het kniphart

is ook al klaar: op naar de rest van de blokken!

 

 

 

eacties op “Mijn Baltimore – 1

  1. Wat zal dat straks een prachtige quilt zijn Laura! Dat is het nu al …..die prachtige blokken!
    Veel plezier met het maken.

  2. Moedig om weer ver te gaan, alles weer uitzoeken, maar het gaat weer een mooie quilt worden. Is de Lockdown ook weer goed voor. Mijn ufo doos slinkt maar langzaam, maar ben ook drastisch aan het opruimen. Dit is weer een mooi project om te volgen. Veel plezier ermee.
    Liefs Ria😘🍀🐝

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.