Marijke appliqueert vlijtig door!

23 juni 2020

Marijke vindt het maar drie-keer-niks om geen gezellige applicatie lessen te kunnen volgen nu COVID-19 ons thuis houdt in plaats van het zoldertje in Amsterdam… Ze mailt mij:

‘Hierbij stuur ik je het blok waaraan ik de afgelopen tijd gewerkt heb. Tijd genoeg!
Ik heb besloten om mijn quilt met de quilt as you go methode te maken, om het werkstuk hanteerbaar te houden en in delen mee te kunnen nemen. En tevens om het appliceren, borduren en doorquilten te kunnen afwisselen.
Ik denk dat ik drie blokken aan elkaar zet en dan de zwarte stof rondom quilt. De donkergroene bladeren heb ik gebruikt om de binnenhoek te oefenen. De vogel is een blauwe gaai, de Amerikaanse Blue Jay, hij is gemaakt uit vier zijden stropdasstoffen.


 

Ik appliqueer vlijtig door. Jammer dat we elkaars werk niet kunnen zien en we jouw aanwijzingen niet krijgen ingefluisterd.
Hierbij het vijfde dier uit de Woodland Creatures, de opossum of buidelrat Hij draagt zijn jongen op zijn rug. Er boven hangt een kolibrie, weer gemaakt van stropdas-zijde.
Het velours voor de dieren heb ik van vlieseline voorzien en zonder naad geknipt. Velours met naad is moeilijk te appliqueren, het “ kiept “ om . De wat grotere applicatiesteekjes vallen sowieso weg in de dikke stof. Kopjes en lijf heb ik nog opgevuld met een extra laagje batting.
Ik beleef aan elk stuk weer veel plezier.
Tot in betere tijden!

En dat hopen we allemaal Marijke! Toch fijn dat we via de digitale weg contact met elkaar hebben en jouw werk kunnen bewonderen!!!

eacties op “Marijke appliqueert vlijtig door!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.