Machinale troubles

10 oktober 2011

Veel dames zouden erg graag eens wat meer vaardigheid willen krijgen in het machinaal doorstikken van hun quilts. Soms vanwege hun stijver wordende handen, blessures aan de handen, mooie naaimachine waar te weinig mee wordt gedaan, bangheid om op de mooie quilt te gaan stikken en zo kun je nog wel wat redenen noemen. Er zijn ook dames die daar wat aan willen doen én hun vaardigheden willen uitbreiden!
Nadat we met elkaar hadden kennis gemaakt kwamen toch een paar werkstukken uit de tassen die nog wat stikwerk behoeven: na de 6 lessen machinaal quilten hopen we dat deze werkstukken ook af komen!
Rieni had na een scrapquiltles een prachtige Hollandse quilt gemaakt en wilde deze machinaal doorstikken. “Bloed, zweet en tranen” en een hele poos later is alles weer uitgehaald, ontevreden over het stikwerk en terecht. Daarna alles nog een keer gedaan en nu is het mooi…. Maar graag wat meer kennis en kunde over dit onderwerp zou haar welkom zijn, vandaar deze cursus.

 Crazy Nines is ook doorgestikt, weliswaar makkelijker, maar toch…hij is uitstekend gelukt!
Betty heeft de Stack-n-Whack in de rijg en zal proberen gedurende de lessen mee te naaien in deze quilt met de onderwerpen die aan bod komen. handig bedacht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.