Lizzy – sampler quilt

29 december 2020

Vanaf 1 oktober 2020 heeft Dorry, van Quilt it & Dotty, wekelijks op donderdag een blok geupload, wat gratis via Facebook te downloaden is (niet te koop, alleen via Facebook). We zijn er nog lang niet en je kunt nog makkelijk instappen en meedoen!

Samen 72 blokken die “Lizzy” vormen.

 

 

 

 

 

 

“Lizzy” is een sampler-quilt;

dat wil zeggen dat elk blokje verschillend is van patroon maar dezelfde maat heeft.

Elk blokje is 5 inch, ongeveer 12,5 cm in het vierkant (deze moest nog gestreken).

 Soms is het dus vreselijk gepriegel! Dan maak ik graag gebruik van de Freezer Paper Foundation methode en dat bevalt goed! Op de foto hieronder kan je de papiertjes nog zien die ik gebruikt heb.

 

 

Voor alle blokjes gebruik ik stof uit mijn Country Stash; de meeste stoffen zijn van Kansas Troubles: ontwerpster Lynne Hagmeier maakt al 20 jaar stoffencollecties voor Moda Fabrics en in de loop van de tijd heb ik aardig wat scraps bij elkaar gespaard!

Heel prettig: op het patroonblad heeft Dorry ook altijd een kleurenfoto van haar eigen blokje plus een controleblokje voor de juiste maat. En natuurlijk kan je bij haar een startpakket voor de stof kopen! Bij al mijn afmaakwerk is het heel leuk om één maal per week ook iets nieuws te naaien :-).

Dit bericht is gepost in sampler.

Één reactie op “Lizzy – sampler quilt

  1. Een haalbaar en fijn projekt in deze tijd. En heel gezellig om samen met anderen te naaien; elkaar onze vorderingen te laten zien en blij te worden van de stofkeuze’s die iedereen maakt. Een heel gezellig ‘samen zijn’ in een positieve, bemoedigende groep! Dank je Dorry!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *