Life is Beautiful – 1

25 juni 2020

Tja, daar hangt mijn quilttop-in-wording… Jaren lang maakte ik per USA-reis een blokje op de heenweg; alles verpakt per zakje en dat maal 31. En nu is de top af, maar wat is dan af; ik heb het patroon gevolgd wat Berna ooit voor mij maakte in EQ …denk denk denk….is dit het nu?

Er liggen nog wat geknipte driehoekjes in het doosje…

en er is nog rode stof genoeg…

even uitrekenen hoeveel sashings er misschien moeten komen aan de buitenkant (32 stuks) en of er werkelijk genoeg stof plus driehoeken zijn.

Het lijkt van wel, dus ik ga aan de slag!

Als ik de top in het gras leg ben ik helemaal tevreden over dit two-block design: het is goed zo! Een fijne samenwerking tussen mijn moeder (die de borduurtjes maakte jaaaaaaren geleden) en mij (voor de patchworkblokjes).

Zo dus!

 

 

eacties op “Life is Beautiful – 1

  • Het tussenblok heb ik ooit zelf getekend, ik heb het geen naam gegeven 😉
   Maar misschien staat er wel iets soortgelijks in de Encyclopedia of Pieced Quilt Patterns van Barbara Brackham of The Quilter’s Album of Patchwork Patterns van Jinny Beyer?!

    • Dank je wel Marja 🙂

     De blokken zijn 15 cm in het vierkant en zijn gebaseerd op het grid van de 8-pointed star.

     Het tussenblokje met de borduurtjes heeft, nadat er geborduurd is, hoekpunten gekregen en heet dan officieel Snowball.

 1. Dank je wel. Ik heb even een aantekening gemaakt en ga kijken, of ik het ook kan tekenen. Ik heb weer inspiratie gekregen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.