Lies haar Morris Beauty!

9 februari 2012

Lies heeft een geweldig mooie Samplerquilt gemaakt met Morris-sfeer. Een familielid van haar was er helemaal weg van en aangezien Lies net de sampler-met-de-hand cursus wilde volgen was het meteen uitgemaakte zaak wat het thema was.

In de buitenste randen zijn de samplerblokken geplaatst. Tegen elkaar aan, maar ja, dat was niet meteen het mooiste vanwege allerlei “patronen-families” van 5/7/4/9/ patch die elkaar dan raken. De oplossing: tussen de verschillende blokken een piepperdepiep klein flutrandje van dezelfde zachtbruine stof ertussen naaien die ook in het midden zit.

Op de hoek een prachtig patroon: Ezechiëls Wiel. Weinig cursisten maken dit, maar wat een beauty op de hoeken!
Als klap op de vuurpijl: de festonsteekjes van Lies: ohhhh zo gelijkmatig en klein! Zeldzaam eerder gezien… Ze vertelde me dat ze vroeger in een naaiatelier heeft gewerkt en ze per stuk voor de handgemaakte knoopsgaten betaald werd. Niemand wilde dat doen maar Lies wel: “lekker aftikken” was dat vertelde ze! En natuurlijk een schat aan ervaring d zich nu ook uitbetaald in dit prachtige applicatiewerk in het centrum en de centrumborders: WHAUW!

eacties op “Lies haar Morris Beauty!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *