Kleurrijke oma!

30 maart 2012

Oma Wilma is druk, heel druk! Een prachtige trommel met kleurrijk werk is meegekomen naar de bee! Met twee werkstukken die waarschijnlijk, misschien, eerst nog maar niet, voor de twee kleindochters zijn! Kijk mee:

vrolijke hexagonen op een stapel en in de rij

Fleurige borduurtjes om in een quilt verwerkt te worden. Nu al toe aan blok 5, nog 4 te gaan. Vertwijfeld roept ze nog even: “gelukkig dat ik met pensioen gegaan!”
 Henriëtte stapt kordaat binnen, zoekt stof uit voor een binding, afsnijden maar, zij schenkt de koffie wel in. Machine op tafel en stikken. Strijken en meten en dat allemaal voor onderstaande quilt:

Clara heeft een nieuw project uitgekozen om een kleindochter mee te verwennen: een zomerquiltje uit een Quilt Mania. Ze is al druk bezig met de verschillende paneeltjes en oh, wat zijn de kleuren weer gezellig gekozen!

Het “plak”project van Margreet vordert gestaag: praktisch op de helft is ze al. Het schema is links te zien, daar heeft haar man de hand in gehad, al deels in gekleurd en de ontwerpen zijn ook door hem gemaakt. Zou hij misschien  ook niet liever zelf de stof uitgezocht, geknipt en genaaid hebben???

Wat een heerlijk applicatiewerkje: alles past in een superklein doosje en dan maak je een prachtige pauw! 
Slim gedaan Greet!
Berna komt met een tas vol blokken aan voor de SBS, ze zit lekker rustig kleine zijbordertjes er aan te naaien. Wat een plaatje: elk blok heeft iets bijzonders: het linker sterretje is bijzonder fijntjes, het rechter heeft een molen in het midden. 

Alles wordt keurig voorbereid in zakjes meegenomen, niet te geloven hoe handig dat is!

Op het applicatiewerk is Berna bijzonder trots! Wat fijn dat quiltmaatjes elkaar zo uit de applicatiebrand helpen!

eacties op “Kleurrijke oma!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.