Klein fluitje

18 oktober 2011

Klein fluitje, ja dat moet er nog bij geappliqueerd! Ik bedoelde natuurlijk een echte dwarsfluit, zoals je op de foto links hieronder wel kan zien, de bee-dames hadden er ook nog andere gedachten bij en van het één kwam het ander…meisjes toch!!! De benen van de heren rechts zijn al klaar, nu hun lijven er nog op zetten: wat een enorm mooi patroon is het toch!
Vandaag is Els de knapste: kijk eens hoe ze haar outfit aan het werk heeft aangepast! Het viel iedereen op: zwart, wit en rood. 

Els had ook haar speldenkussen mee: links de uitgangspositie om 7 uur, rechts 1,5 uur later. 

Wat doe je met al die bouquet reeksjes die je kasten opvullen terwijl je daar liever quiltboeken zou zien… Nou: gewoon invouwen, kaft bijknippen, ogen, neus en staart plaatsen en weer een leuk cadeautje erbij.
Twee X-factor blokken aan elkaar genaaid met een erg leuke sashing: hoe zou dit verder aflopen?
Heerlijk stengels appliqueren: mét biasbandmaker en zónder plakband, zodat de steeltjes lekker zacht blijven. Héél goed rijgen is dan een must!
Back Basting techniek volgens eigen patroon. Op vakantie in Denemarken  zijn de stoffen gekocht die aan “zee” doen denken en nu mogen ze allemaal meedoen in een grote quilt.
Sashings en little diamonds in de Lancaster Diamond: de keuze is gevallen op het warme rood en de schattig gemêleerde ecru stof: nog even door naaien!

Een cadeau voor Kerst: een quiltvriendin aan de andere kant van de wereld gaat straks heel erg blij worden als ze dit pakje open gaat maken! Enige angst om door te stikken werd overwonnen en kijk wat een prachtig resultaat met het verlopende roze garen.
Steeds verder van huis zijn Victoria en Albert, helemaal op weg naar Bunschoten/Spakenburg! Wat een beauty van een patroon is dit toch. Nu nog wat rommelig maar over een poosje zit er een regelmaat in waar de Engelsen helemaal blij van worden!
Bij zulk priegelwerk hoort natuurlijk goed licht (geen punt hier in het Atelier) én een goed zicht en dat kan ik je natuurlijk niet geven! We hebben brillen in de lade liggen: een goede oplossing zo!
Güte nacht Freunde!

Één reactie op “Klein fluitje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.