Jongste cursist ooit (MAN!)

11 oktober 2011

Kijk aan: de jongste deelnemer ooit! Tijdens de cursus “Sampler op de naaimachine” groeide hij mee met de top van de quilt, de laatste les moesten we verschuiven: Wouter wilde nu wel graag de wijde wereld in! Vandaag de laatste les: spelden en doornaaien en hij is erbij om een oogje op ons te houden: wat een zoet mannetje zeg, zo wil ik wel meer cursisten!

Wat deden we vandaag:

Esther haar sampler bewonderen! Het middendeel is op een oor na gevild. De randen komen niet aan de quilt maar worden samen tot een andere top samengesteld.

Yvonne heeft de top compleet: wat een plaatje is het! Binnenkort gaat er gespeld worden en dan kan het grote doorstikwerk beginnen. Geen punt, want er is al een hele mooie naaimachine thuis om dat te doen. Grote vrije arm, speciaal doorstikprogramma: kom maar op met die quilt!

Jacqueline  heeft heel hard gewerkt om haar top op tijd af te krijgen: op haar site zie je hem al even proefdraaien op bed. Ze houdt erg van sterren, die heeft ze dan ook heel mooi genaaid: met de fussy cutting techniek. Kijk maar mee:

’s Middags hebben we het doorstikken op de naaimachine geoefend.  Draadspanning, persvoetdruk, aanhechten en afhechten: het gaat vast lukken thuis.

Kijk eens wat Yvonne nog even heeft gescoord bij Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam? Is het niet een snoepje? Echt een quiltster waardig!

eacties op “Jongste cursist ooit (MAN!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.