“Je frot maar wat aan!”

7 april 2012

 Nel en Henny zijn bezig met het maken van een mapomslag voor een blokken-boek. op de voorkant komt een huisjesapplicatie in Japanse sfeer. Ben benieuwd of ze nog wat van Reiko Kato gaan leren in Veldhoven


 Nel is lekker aan het doorstikken van haar Kaffe Fassett quilt: met het Press-n-Seal gaat het uitstekend! Samen wegpulken is dan ook erg gezellig op de bee.
 Tiny is druk met de rand van haar applicatiesampler bezig: wat een heerlijke voorjaarsquilt is het zo!
 Lenie heeft van de antieke hexagonnen een heel mooi werkstuk gemaakt. Vandaag worden de randen uitgekozen, misschien volgende keer weer een nieuwe look?
 Jeanne heeft een midweek bezocht op Fredeshiem en veel werk meegenomen! Bovenstaande huisjes zijn nog van vorig jaar: in elk huis een spannend stukje zwart-witte stof die ook op de achterkant zit. “Hoe doe je dat toch allemaal” vraagt één van de dames op de bee. “Je frot maar gewoon wat aan en het komt allemaal goed” ja ja, als je zo netjes werkt als Jeanne wel!

Een tulpen-log cabin als ondergrond met prachtige tulpen er boven op geappliqueerd. Doorgestikt met metallic garen: je moet maar lef hebben! De binding afgewerkt zoals we geleerd hebben op een workshop in Houston (zie lesprogramma).

Een Amish sampler, nog van de Amish lessen overgehouden! En een versneden nine-patch met stoffen van ontwerpende heren: Kaffe Fassett en Ricky Tims: wat een spetter, deze top!

Een mapomslag van wilde Log Cabins in zijde: met allerlei spannende stoffen die je normaal in carnavalskleding verwerkt!
En een asymmetrisch blokje in paper piecing: veel van naaien en dan lekker schuiven: we zijn benieuwd!
Wietske heeft zich weer laten verleiden tot het maken van een boxkleed. De instructies waren zo gedetailleerd…wat breng ik zelf nog in? Maar weer toppie gedaan meid!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.