Japans huis

4 mei 2012

Nel is naar de workshop van Reiko Kato op de OEQC in Veldhoven geweest met haar dochter: een applicatieworkshop! Een deel van de dag was demonstratie en de rest bedoeld om te naaien. Wat een grappig huisje wordt het!
Berna volgde een workshop van Reiko Kato bij Den Haan en Wagenmakers in Amsterdam. Details van haar werkstuk komen in een later logje.
Neeltje is “aan de stitchery”: Australische borduurpatronen (weet niet van wie) die in een tijd van ziekte zijn geborduurd en genaaid. Nu de blokken nog met een smalle sashing aan elkaar naaien:

 Neeltje heeft de borduurstof verstevigd met strijkbaar volumevlies voor een strakker, zachter  resultaat. Ook verbergt het mooi kleine uitstekende draadjes: hier zie je een achterkant, ook mooi!

 Nel heeft bij Sari prachtige linnen lapjes gekocht, bij de Wereldwinkel de bandjes. Wat het worden gaat…dat ligt verborgen in de toekomst! Ook nam ze een lap mee met Cupcakes erop gedrukt: dat wordt de rand voor een speelkleed. Kortom: Nel hoeft zich niet te vervelen!
 Nel heeft haat blokkenboek af met voorop een prachtige  applicatie in Japanse sfeer.
Jeanne heeft een paar probeersels gemaakt uit een boek met restanquilts: nu zijn de rode lapjes op…ja, dat roept om nieuwe lapjes 🙂
Voor je denkt wat een enorm werktempo heeft Nel: daarvan zijn er meerdere dames op deze bee die dezelfde naam dragen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.