Island of Woman

18 november 2011

Vandaag een lesje van één ochtend: Elglish Pleated Log Cabin, een techniek van het arme eiland Man. Iedereen alles mee van de benodigdheden lijst? Jazeker! Wat heeft Ida nou mee voor PRACHTIG speldenkussen? Een patchworkborduurwerk, gemaakt door een ijverige vriendin op haar vakantie, zelfs haar initiaal staat in het midden geborduurd: echt heel mooi!

Het is simpel, ontspannend, warm en erg leuk:

Je hoeft geen naadtoeslag af te meten, de grootte van de steken doet er niet veel toe: gewoon lekker naaien, vouwen, strijken, leggen enzovoorts. Kijk eens hoe grappig iedereen de kleuren heeft verdeeld (ook dat is niet “streng”):

eacties op “Island of Woman

  1. Wat grappig, zit ik op de weblog van Petra Prins te kijken, zie ik ineens mijn speldenkussen rechtsboven in beeld. Oké, mijn binnenste vakje is anders, maar het is zeker hetzelfde patroon.
    Ik maakte de mijn ongeveer 20 jaar geleden, nadat ik het kussen in een handwerkwinkel in Soest had gezien. Het is eigenlijk een patroontje van een kussentje. Nu heb ik het patronenboekje nog niet zolang geleden aan iemand uitgeleend, eens even vragen of zij dat speldenkussen heeft gemaakt….

    Hij blijft overigens erg leuk.

    Manon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *