‘Ik ga naar Doesburg en neem mee…mijn oude Singer Trapnaaimachine’!’

20 juli 2019

Voorzichtig in de auto op een dekentje mag de trapnaaimachine uit 1947 (!) mee van Diever-naar-Doesburg.

Twee tassen met allerlei naaigerei natuurlijk ook: ik ga een cursus “Al Aire” doen, een soort van vrij machinaal quilten met bandjes, kantjes en draden.

Bedoeld om kleding te versieren in de Haute Couture (maar daar denk ik niet meteen aan…) zet ik naaimachine de middag van te voren neer in het leslokaal van Saskia ter Welle Houte Couture / Broderie d’Art.

Van te voren heb ik van alles moeten veranderen aan het transportsysteem: de transporteur is eruit en de persstang hoog opgetrokken; bij sommige machines die in het leslokaal staan zelfs verwijderd!

 

 

Chris komt nog even langs om allerlei kleine werkzaamheden aan de machines uit te voeren en ik kan een nieuwe (rode!!) leren riem plaatsen: de oude was ‘nep’= vierkantig en niet rond zoals het hoort te zijn en daardoor beter en mooier het vliegwiel begeleidt.

Thuis de riem in het water gezet, laten weken en na droging een centimeter eraf geknipt. Haakje erdoor en klaar!

 

Dit bericht is gepost in Al Aire.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.