Huwelijkscape en bee

16 september 2011

Een foto overgenomen uit de catalogus van het Quiltersgilde, mijn eigen foto was erg slecht en daardoor vergat ik de cape op te nemen in het logje van donderdag over de werkstukken. Magriet wilde voor haar dochters huwelijk een cape maken: de trouwjurk was aan de “blote” kant voor het najaar. Nooit eerder aan Trapunto begonnen gaf ik haar een privéles op de naaimachine in deze techniek. Stof gekocht, wollen vulling erbij, patroon van de Burda en toen begonnen. Eerst nog wat geoefend en toen op de echte stof. Magriet ontwierp het trapunto patroon voor de rand zelf en daardoor werd de zoom ook geschulpt: dat geeft een zacht effect aan het geheel. Zo zie je dat een quilt techniek ook erg mooi toepasbaar is in een kledingstuk!
De vrijdagbee is weer begonnen: klein maar fijn want er zaten maar liefst drie van onze leden in St Marie aux Mines!

Jaren geleden volgde Nel een workshop van Kaffe Fasset in België. Koudwatervrees om machinaal door te stukken belette haar om het werkstuk af te maken, maar deze zomer is het er van gekomen! Grote bloemen sieren nu de vierkante vlakken.
Daarnaast is ze bezig aan een vouwwerkje: de randjes zijn echt piep piepklein, misschien wel 3 mm!

Lenie “erfde” een zakje antieke hexagonnen: kijk eens hoe leuk met al die kippetjes, zelfs een boer erbij! En dan het verknipte liedje: “Boer wat zeg je van mijn kippen?” Een aantal van de hexabloemen gaan mee op reis naar Amerika, wie weet vinden we eind oktober een mooie (antieke) stof om er tussen te naaien…
Jeanne maakt voor een jarige job een tafelkleed. Het moest snel klaar en van resten: dit is een techniek die ze op een quiltweek in Schoorl ooit heeft geleerd en ze legde ons natuurlijk even uit hoe dat ging:
Lenie had ook nog een trommeltje met “lekkers” mee: allemaal taartpunten voor de Pie and Tarts quilt van Sue Daily. De engelse paper piecing methode is dat:
Kleurtjes uitzoeken. taartpunten rijgen en tot slot aan elkaar naaien tot een taart is ontstaan.
Vanmiddag kwam een blije Linda naar ons toe: een bovenkant genaaid voor een kinderkamer van Flower Fairies. Graag een achterkant hiervoor, nou dat is geen probleem. Over een maandje moet het af zijn, dat gaat vast lukken!

Één reactie op “Huwelijkscape en bee

  1. Wow, wat een schitterende cape! Ik ben gek op capes en vind dit de mooiste die ik ooit zag! Mijn complimenten! De rest ziet er ook allemaal heel gezellig uit! Groetjes
    Lida

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *