Houston: we have a problem

31 oktober 2011

Zondagmorgen: de zon komt op, ohhh wat is de wereld stil en mooi. Je hoort helemaal niets, alles wordt gedempt door de sneeuw. Gelukkig is de weg sneeuwvrij gemaakt door de grote sneeuwschuivers maar zou het niet glad zijn?
Even een rondje om het huis lopen na het ontbijt: her en der is het plaatselijk glad, maar de weg eigenlijk niet. We pakken alle koffers in de auto en gaan op weg naar Philadelphia. Onderweg komen we één keer een afgesloten weg tegen: de bomen, die nog volop in het herfstblad zitten, zijn door de sneeuw topzwaar geworden en takken knappen makkelijk af, dus de weg is gevaarlijk. Wij hebben de auto zo goed als sneeuwvrij gemaakt, maar door de zon wordt het dak warm en begint de sneeuwlading bovenop te schuiven als we remmen…oei!

Het is voor de Amish in de buurt kerkzondag, we komen er heel wat tegen! Dik in de kleren, handen in de zakken of handschoenen aan: in de zon is het lekker, maar in de schaduw lijkt het te vriezen.

Wat een verschil: binnen het uur straalt de zon en is er geen sneeuw meer te zien! Als we Philadelphia binnen rijden staat de zon hoog aan de hemel, geen vuiltje aan de lucht!

We lopen naar het visitorscenter en bekijken een film over het ontstaan van de Verenigde Staten. We krijgen een rondleiding in de Independence Hall: daar is de onafhankelijkheidsverklaring getekend.
Natuurlijk zijn we als echte toeristen op de foto gegaan bij de Liberty Bell: symbool van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en ook van de vrijheid in het algemeen.

Het is buiten verrukkelijk en we besluiten om een ritje te maken met de koets door het historische deel van de stad.

Dan met de auto naar de airport, auto inleveren, koffers inchecken en door de security. De tijd gaat snel maar het vliegtuig heeft helaas vertraging. Nadat we in Houston zijn aangekomen is er een koffer zoek: die is naar Columbus in Ohio gereisd: een voorproefje voor juni 2012 soms? We krijgen alle medewerking van de Airliner en met een noodkitje toiletspullen en nieuw ondergoed reizen we midden in de nacht af naar ons hotel.

Welterusten!

Één reactie op “Houston: we have a problem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *