Festival is geopend!

3 november 2011

Klaar voor een nieuwe auto? Hier een prachtig exemplaar, te zien op het Quilt festival! Niet te geloven wat er al niet bedacht wordt! Vanmiddag om 5 uur is het festival geopend voor Members en Students van de classes, voor algemeen publiek ging het festival om 7 uur open. Maar voor die tijd moest er nog wel wat gebeuren…

Vandaag volgde ik een workshop bij Elly Sienkiewicz. Al veel van gehoord en heel veel over gelezen, maar nooit eerder een les van gehad. Na de tentoonstelling in Veldhoven dacht ik: als ik ooit de kans krijg… en nu was het zover!

Veel gezien, gehoord en gedaan! Al ver voor vijven gaan er veel dames weg om op tijd te zijn voor de opening van het festival. Elly gaat rustig door met lesgeven:
Ik krijg het filmpje niet gedraaid helaas, maar het is wel grappig.
Intussen zit de jarige Ed met de rest van de groep verjaardag te vieren in de botanische tuin. Tegen lunchtijd is Helen binnen gekomen en we eten samen in het klaslokaal. wat bijzonder om in Nederland dicht bij elkaar te wonen en elkaar hier weer tegen te komen. Helen werkt als vrijwilliger mee om via interviews quilthistorie vast te leggen.
’s Middags hebben ook Ria en Marjoke een workshop: verven in de magnetron. Het gaat er ruig aan toe: schorten aan en kranten op de vloer
 Jeanne gaat stempelen op stof en nadat de instructie is geweest begint het feest: iedereen wil tegelijk stempels uitzoeken:
Dan is het 5 uur en mogen we “los”! Eerst even de tassen afgeven aan de man van de dag:
Op naar de prijswinnaars: die mogen we nog niet laten zien op het blog, dus nog even een verrassing! Er hangt ook een quilt van Cynthia McNair uit Canada. Zij is een lid van het organiserende comité uit Canada waar we als Quiltersgilde afgelopen mei te gast zijn geweest. En ze is overgekomen uit Canada voor de show:
Wat zien we op de showfloor opeens lopen: een dame met een jasje, gemaakt van Hollandse zakdoeken. Erachteraan!!!
Wat zijn we moe, tenminste de voeten…en we hebben ook nog niet gegeten. Als echte amerikanen schuiven we een hotdog naar binnen

Dan naar ons hotel, oh wat hebben we zware benen. Gelukkig gaat er een bus langs de hotels, dus hup erin. Wij zijn de laatsten die aan de beurt zijn om eruit gezet te worden en zingen vrolijk “we zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal”. De chauffeur vraagt ons of we door willen zingen en zegt dat dit liedje hem doet herinneren aan zijn schooltijd als er een uitje was, nou ja zeg! Hij geeft ons een hand bij het uitstappen en wij zetten hem op de foto:

eacties op “Festival is geopend!

  1. wat een heerlijke tijd hebben jullie
    ben heel benieuwd naar de verhalen
    nog heel veel plezier
    en laat die “man van de dag”niet te veel sjouwen he ;-))
    groet Ineke marijnissen

  2. Nee ien, de man van de dag moet veel meer meenemen. Laura, Het is enig om je verslag te lezen. Doe de groeten aan helen, t is zelfs ‘weird’ haar zo bij jou in t verre houston te zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.