Een Amish op de fiets: hoe vind je zoiets?

18 augustus 2011

 In Holmes County hebben de Amish kerkleiders besloten dat de leden  zich ook op de fiets mogen verplaatsen in tegenstelling tot de Amish in Pennsylvania. Een wat ongewoon gezicht: er fietst niemand hier, behalve de Amish. En dat in het heuvellandschap waar je zelfs ziet dat een buggy moeite heeft een heuvel op te komen.

Een niet erg scherpe foto, maar deze is in het voorbijgaan genomen: vader met kind in een aanhangertje: het is net Nederland, wie had dat verwacht?!
Moeder heeft wat meer moeite om vooruit te komen, maar dat kan komen doordat ze wat meer gewicht moet meetorsen…

 Oud en nieuw vervoer samen op één plaatje!

En zijn  zelfs al parkeerplekken speciaal voor de fietsen!

Nadat de Amish 8 jaar naar school zijn geweest hebben ze genoeg scholing gehad: aan het werk! Maar dom zijn ze bepaald niet: allerlei uitvindingen doen ze om het leven aangenamer te maken zonder tekort te doen aan hun Ordnung. Ze mogen bijvoorbeeld niet verbonden zijn met elektra: dat verbindt hen aan de wereld. Zonne energie wordt dan ook omarmd door de Amish: hieronder een voorbeeld van het telefoonhuisje. De Amish hebben hun telefoon voor privé gebruik buitenshuis hangen: een aantal huishoudens maakt daar gebruik van. Vlakbij zagen we er één met een solarpanel op het dak: geweldige uitvinding!

Vanmiddag een bezoekje gebracht aan een houtsnijwerkmuseum. Niet dat het ons daar om ging, nee, de vrouw van de houtsnijder verzamelde knopen. Jawel KNOPEN! Zwitsers van komaf nam Frieda Warther in haar huwelijk moeders knopendoos mee met de prachtigste exemplaren. Zij werd ook lid van een verzamelaars vereniging, een soort van Quiltersgilde voor knopenverzamelaars zeg maar. Hieronder zie je haar aan het werk aan de keukentafel. Meer dan 73.000 knopen heeft zij in haar patronen verwerkt, een hele kamer was ermee behangen, het één nog mooier als het andere. Hieronder wat foto’s van haar werk met wat uitvergrotingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *