Drukke donderdag

6 oktober 2011

Deze drukke donderdag begon met een les Ballen en Bollen: cirkels van stof worden op een sandwich genaaid met allerlei mooie siersteken. Wat een prachtige stoffen en creaties kwamen langs! De dames hebben heerlijk gespeeld met de stoffen en zijn begonnen met het opnaaien. We zullen de volgende les kijken hoe de blokken eruit zien!

Stoffen voor een quilt die in opdracht gemaakt moet worden.Thema: lucht, zee en strand. Dat zou met zo’n ondergaande zon stof toch helemaal goed moeten zijn?!


Het Lancaster clubje kwam weer bij elkaar: nieuwe leden en oude leden, allemaal enthousiast! Er is flink gewerkt door de dames! Er worden nu zelfs blokken ontworpen voor elkaar, helemaal leuk en bijzonder.
Eén dame kwam met een bijzonder grote werktas (zeg KOFFER binnen wandelen…zou zij haar top stilletjes hebben afgemaakt? Vorige week was zij al in paniek vanwege een les (ha ha ha), zou ze het hele weekend hebben opgeofferd aan onze club? Helaas, dat was niet zo, maar wel dit:
Een hele vreemde oude quilt: middenstuk uit ongeveer 1860, zijstukken uit de jaren 30 en de randen uit de jaren 50: oh, daar kunnen wij wel een heel mooi verhaal omheen bouwen!
Het is nog niet afgelopen met deze show-and-tell:

 
Soms krijg je een onverwacht cadeau, om te verknippen voor Lancaster Blokjes zeg maar. Leuk idee van de gevers, maar de ontvanger denkt toch echt dat ze dat liever niet gaat doen, vreemd?! Geweldig patroon, wij helpen wel sandwichen en willen ook best wel een steekje laten vallen in dit kleedje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.