Dinsdagavond bee

27 september 2011

Vandaag begon de dinsdagavondbee, de eerste keer weer na de zomer. Ellen deed weer mee, even een paar jaar thuis gewerkt en nu weer terug op het oude nest! Zij beet het spits af in de show-and-tell!
Al jaren lagen de blokken in de kast, leuk aan elkaar gezet “maar wel wat erg oma-achtig”… Ellen zette er een nieuwe border aan in een andere kleur, schoof mooie bloemen en bladeren erop en erover en is nu heerlijk aan het appliqueren!
Maria was druk aan het quilten afgelopen zomer en opeens zakte de quiltinspiratie in als een plumpudding, hè wat jammer nou! Maar nu is het de hele avond weer heerlijk gegaan, al zei de buurvrouw wel dat “ze erbij zat te steunen als een oud nijlpaard”, wat een gezellige bee toch hè!
Margreet was erg geïnspireerd door de bedgordijnen in het Victoria and Albert Museum in Londen en bedacht dat zij dit patroon wel graag in blauwtinten wil uitvoeren. Intussen is de maat wat aangepast maar wat is het een plaatje!
Vandaag kwam haar dochter even langs, Margreet zat net in een quiltdip maar veerde weer helemaal op toen dochterlief vroeg om een quilt, liefst tweepersoons! Meteen de kast leeggehaald, banenstof erbij gekozen want het gaat een Crazy Nines worden. Margreet kennende is er aan het einde van de week al een heel stapeltje blokken af van de benodigde 36 stuks!
Er gaat getrouwd worden! Moeder van de bruidegom is  vlak voor de zomer begonnen aan een enorm sprei voor het echtelijk bed. De kleuren zijn door de bruid gekozen en passen perfect in het nieuwe nestje. De top is klaar, techniek is de X-Factor Double Dutch. De vraag is nu: what about the quilting? Wordt ongetwijfeld vervolgd!
Els is bezig om een speldenkussen te maken met de English Paperpiecing methode (kartonnetjes). Dit is het eerste wat aan elkaar gaat, de volgende bee zien we het vast in volle glorie.
Margreet is bezig met een quilt uit het boek over de Underground Railroad: de laatste driehoekjes worden op de rand geappliqueerd: wat een warme quilt is het al,  zelfs zonder dat er gequilt is!
Sophie is druk met het Broderie Perse blok van de eerste les van de Baltimore cursus. Alles is al op de ondergrondstof vastgezet, nu het naaien nog: wat kan ze dat piepklein! En dan het wegknippen van de uitstekende stof, altijd tricky, maar zelfs onder het praten gaat het uitstekend!

De zoon van Sophie heeft een patroon uitgekozen voor een toekomstige quilt (rechts). Alle kleuren zijn op volgorde op een plakvel gelijmd, je moet er toch niet aan denken dat er een verkeerd lapje zit aan het eind van de rit?!
Joke is heerlijk aan het appliqueren met de bruine mandjes: overal moet nog een vierkantje op het mandje komen en aan het eind van de avond zit alles op de goede plaats.

Lettie is bezig met een tafelloper voor haar eetkamertafel : allemaal samplerblokken waarbij steeds een stukje randenstof gebruikt wordt. Uiteindelijk zal de rand langs de hele loper komen, maar nu loop ik op de zaken vooruit….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.