De picknick, Marianne Grandia

23 september 2013

de_picknick_isbn_9789029722469_1_1374544095

 

 

Een Amish novelle van Marianne Grandia:

Op een zonnige dag verstoren drie toeristen de picknick van een Amish gezin door hen te fotograferen, iets wat tegen de principes van de Amish ingaat. De vader Eli, is woedend, maar laat zich kalmeren door zijn vrouw Rebekkah.
Vier zomers later is er veel veranderd. Eli is omgekomen bij een verkeersongeluk, drie maanden na de geboorte van hun zoon. Vanuit een sterk verlangen naar een tastbare, maar verboden herinnering gaat Rebekkah op zoek naar de toeristen die haar daarbij kunnen helpen.

Marianne Grandia schreef ‘De picknick’ na een bezoek aan een Amish gemeenschap in de VS waar ze geraakt werd door de eenvoudige en oprechte levensstijl van deze religieuze stroming.

eacties op “De picknick, Marianne Grandia

  • Ha Laura, wat leuk dat je op je site deze novelle noemt!
   Afgelopen maand zou ik weer naar de Amish gaan, maar helaas moesten we de reis uitstellen vanwege wat gezondheidsproblemen. Volgend jaar hoop ik alsnog te gaan.

   Adri: de novelle zat destijds als bijlage bij de Visie, maar is ook een boekvorm in de chr. boekhandel te koop (7,95) en als hij daar niet meer ligt, heb ik er hier thuis ook nog een aantal.

   Hartelijke groeten,
   Marianne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.