“De naaister van de Amish”

15 december 2014

afbeelding1_de_naaister_van_de_amish_detailHet vierde deel van de serie ‘De vrouwen van Lancaster County’;  de eerste drie delen staan op het weblog van 13 mei 2013 en 3 augustus 2013.

———————————————————————————————————————————————-
Een prachtig buitenbeentje…

Een knappe, jonge filmmaker…

Een schokkend familiegeheim dat tweehonderd jaar verborgen is gebleven…

Izzy Mueller komt uit een Amish-gezin. Ze is graag op zichzelf en dagdroomt veel. Ze past niet echt binnen het gezin en de gemeenschap. De enige die Izzy door en door kent, is haar beste vriend, Zed Bayer, die in een Mennonieten-gezin is opgegroeid. Maar hij vertrekt naar een hogeschool honderden kilometers verderop, om daar te studeren. En hij heeft totaal niet door dat zij verliefd op hem is.
Izzy werkt als verzorgster, een baan die goed bij haar vriendelijke en zachtaardige karakter past. Ze is ook een naaister met veel talent en zit vaak rustig bij haar patiënten te handwerken, terwijl ze praten over het verleden. Izzy vindt het altijd heerlijk om naar hun verhalen te luisteren, tot ze op een dag een niet zo mooi verhaal over een van haar voorouders te horen krijgt.
Izzy gaat op zoek naar de waarheid achter het verhaal en begint na te denken over haar leven: haar creatieve inslag, haar relaties en haar erfgoed. Ze raakt betrokken bij Zeds familie als ze zijn grootmoeder gaat verzorgen. Kan Izzy iets leren van het verleden en de fouten van anderen

Één reactie op ““De naaister van de Amish”

  1. Hoi Laura, zojuist een pakketje ontvangen van Bol.com, na het lezen van dit blogje meteen het boek besteld plus het kindermeisje. Ben inmiddels verslingerd aan deze boeken en kan er bij wegdromen. Iemand bij de apotheek blijkt veel van deze boeken te hebben en mag ze van haar lenen en zij op haar beurt weer van mij. Ook liggen er al een paar bij Janny en Annelies. Dus weer bedankt voor deze tip.

    Lieve groeten en voor jouw en Henk en de familie fijne kerstdagen en een goed 2015 gewenst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.