Dat ga ik dan dus ook doen!

22 oktober 2011

Een aantal dames van de zaterdagbee is oma of gaat oma worden. Eén van de ervaringsdeskundigen is een leuk koord aan het haken met vogeltjes, hartjes, belletjes, kralen etc etc eraan. Waarop een kersverse oma roept: “Dat ga ik dus ook doen”: we zien uit naar de volgende bee Magriet!

“Ik ga naar de bee en trek aan IETS QUILTERIGS: wat zeggen jullie van deze nieuwe shawl? “Past bij alles en echt leuk voor een Quilter!

Jacomina gaat kleine (10 cm) Friendship Stars maken als rand voor haar grote quilt: super hoor!

Wilma (ja, uit Spakenburg) maakt een supermooi boxkleed/dekentje voor een klein familielid. De punten kunnen uit één stuk stof komen, maar vaker ook heeft ze dat uit meerdere stukken stof geknipt. Van allerlei kleinere stukjes maakt ze een rand, wat een rijkdom aan stoffen. Te bedenken dat het voor 6 november af moet zijn…

 Alle hoeken worden geruit rood en de kleine blauwe/zwarte ruit:

Daniëla had een leuke scrapquilt, en heeft een mooie rand erom heen gedaan: fijne combinatie! Over het quilten had ze wat vragen: in de dutch, langs de lange lijnen, ronden vormen? Genoeg keus!
Ineke maakt een hele grote quilt van deze sterren: zien jullie van welke stof ze het heeft gemaakt? Kijk goed: wat valt je op bij de derde en vierde foto? Het is inmiddels zo ver dat zoonlief bij het kopen van zijn shirts ook de overwegingen van zijn moeder betrekt omtrent het al dan niet
passen bij de rest van de sterren: is dat echte quiltliefde of niet?!

Kijk ook even naar de achterkant:moooooooi!

Magriet heeft een mooie sterren quilt in aanbouw: er is een prachtige randenstof aangeschaft en nu kan de top compleet worden! Wat een effect geven de schulpen in het geheel: prachtig!

Herfst: prachtige warme tinten. Daniëla heeft een gezellig handwerkje om mee te nemen onderweg: inspiratie komt van internet.

eacties op “Dat ga ik dan dus ook doen!

  1. wat leuk om al die verschillende quilts te zien!!..zoveel ijver..;0)
    Volgens mij heb ik de sterren quilt gezien deze week..??
    het streepje voor de schulpen staat echt mooi..leuk om het te zien op een foto..;0)
    Fijne dag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *