“Dat doe ik in een dag”

31 januari 2012

Tweede sampler les op de naaimachine: eerst bekijken wat er gedaan kon worden aan de Jacobs’s Ladderblokken : prachtig om te zien hoe alles groeit en wat we leren ervan!
Maija twijfelt nog over de kleine vierkante blokjes: even een reep stof eroverheen en het wordt al snel duidelijk hoe dat eruit ziet!
 Grete heeft donkerblauwe blokjes gekozen voor een doorgaand effect bij haar provence-stof!
Cathy maakt een Australië-quilt en wikt en weegt nog even. Ze heeft een druk naaiprogramma achter de rug en mag nu voor haarzelf gaan beginnen en dacht “dat doe ik eventjes in een dag”maar ja, keuzes maken kost tijd!

Marjolein heeft haar stoffen gekopieerd en daarmee geknipt en geplakt om alvast een beeld te krijgen van haar toekomstige blokken én middendeel: heel prettig kiezen is dat, zo zonder stofverlies!

Het kan ook met de computer: in een speciaal quiltprogramma, maar natuurlijk ook in tekenprogramma zoals Monique deed. Stoffen inscannen en kleuren maar in je blokjes! Links de computerversie en rechts een deel ervan in het “echt”. We zullen zien of de papieren quilt ook helemaal zo wordt uitgevoerd. De praktijk laat zien dat er vaak nog wel op kleine punten geschoven wordt.
En dan verder met het naaien van twee driehoeken uit een vierkant: een snelle methode om te zorgen dat de naad niet uit zijn verband schiet:

’s Middags verder met de Card Trick, speciaal hoe we met de borderprint handelen om het patroon netjes door te laten lopen:

snijden
kijken
draaien
vouwen
weer snijden
kleuren kiezen

Één reactie op ““Dat doe ik in een dag”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *