Dagje uit

21 mei 2011

Vandaag gingen alle quilters en een aantal gastvrouwen een dagje uit: gezellig samen in deverse Big Cars naar Stratford, thuisbasis van het Shakespeare Festival. Ons doel was een rondleiding in de rekwisiteinhal.
We hadden een afspraak om twee uur. Eerst verzamelen bij het Recreation Center: daar is de opbouw van de frames voor de quilts in volle gang:

Allemaal in de auto en op naar Stratford! We bezoeken een Inuit-kunstwinkel met gallery, een boekwinkel etc op weg naar een lunchroom: een speciale zaal is voor ons gereserveerd: soep, diverse salades, gevulde broodjes en een enorm dessertbuffet…genoeg om de middag op door te komen! Nog even de tijd om naar een stoffenwinkel te gaan: in ganzenpas erheen: de eigenaar schrok zich helemaal rot toen al die graaiende dames  zijn zaak binnenkwamen en in een voor hem vreemde taal alle spullen betasten, gilden, meenamen en weer teruglegden.  

Nadat het winkelpersoneel een beetje uitgeput achterbleef gingen wij verder naar een hele grote fabriekshal. Beveiligd, en op bellen werd ons opengedaan. Een vrijwilliger leidde ons rond door de enorme hal met rekken tot aan het plafond vol pruiken, jurken, kostuums, hoeden, meubilair, schoenen, eetgerei etc etc etc. Ook mochten we zelf spullen passen: wat hebben we gelachen! Ze vertelde hoe alles gemaakt en vermaakt wordt om in Shakespeare producties gebruikte te kunnen worden.

Gezellig even naar het park, stukje lopen en de Canadese grote ganzen bekeken.  Dan zien we een quiltwinkel: STOP!!! Een kleine zaak, het staat meteen helemaal vol maar erg leuk.

Tijd voor koffie: Tim Horton is vlakbij, oooh wat heerlijk! Op naar het diner: heerlijk, alles op de BBQ, gewikkeld in folie, dus lekker vetarm. ’s Avonds een heerlijke wandeling met een mooie zonsondergang. We dachten “even”  naar het Mennonite kerkje te gaan waar de workshops gegeven gaan worden, maar dat was te ver…
Zaterdagmorgen worden we om 9 uur verwacht voor instructies voor de rest van de week: het comite geeft voorlichting over de opbouw van de tentoonstelling, hoe alles georganiseerd wordt, waar de maaltijden gebruikt worden, wanneer er hulp nodig is om te engelen etc etc. Veel informatie maar alles staat in een prachtig schema: heel duidelijk!
Intussen gaan de quilts opgehangen worden en de winkels ingericht,  hebben wij even tijd om te ontspannen en het stadje in te gaan.

Morgen (zondag) wordt ook weer een hele byzondere dag!!! Wacht maar af…

Één reactie op “Dagje uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *