Christmas and more

28 oktober 2011

                                                                               We zijn allemaal al vroeg wakker van het geklepper van de paardenhoeven: wat een enorm gezellig geluid! Helaas vermengd met regendruppels… Opgewekt gaan we na een heerlijk ontbijt op weg naar het Mennonite Information Center.
Nadat we een informatieve film hebben gezien pikken we onze gids Carolyn op. Het is koud weer en speciaal voor ons heeft ze haar quiltjasje aangedaan. Vanbinnen lekker gevoerd met een soort fleece leidt ze ons langs allerlei achteraf weggetjes rond in het Amish gebied.
We komen bij de “broomshop” van Moses en zijn zonen. Alle bezems staan keurig op rij te wachten om verder verkocht te worden! Er is niemand aanwezig, het is lunchtijd. Hoe we dat weten? Er ligt een briefje bij de bel: hoe eenvoudig kan het leven zijn.
Kinderen genieten van hun middagpauze op school en zijn nieuwsgierig: zo druk is het vandaag niet met langsrijdende auto’s.
We gaan naar een Amish soort van Bijenkorf toe: allerhande keukenattributen, klokken, spelletjes, kleding, breiwol etc staan hier opgesteld. Het is er lekker warm: vanwege het slechte en donkere weer zijn de gaslampen aangedaan.
 Amish dames zijn al net zo als hun Nederlandse zusters…
Oh, wat is het modderig overal. In september, toen wij lekker van een uitbundig zonnetje konden genieten in Nederland stroomde het hier van de regen en nog is het niet afgelopen. Triest kijkende muilezels wachten op hun lading bij één van de boerderijen. Het lijkt wel een stilgezette scene uit de film: doodstil staan ze te wachten.
 
 
Op naar vrolijker zaken! Ria spaart Kerstmannen en daarom lopen we naar binnen bij het National Christmas Center. Keuze genoeg, we hebben enorme pret over allerlei Kerstballen: vliegende varkentjes, saluerende soldaatjes, hondenengeltjes voor in de boom: je kan het niet verzinnen en het is er! Zelfs een heel klein Amish paartje met aan hun voeten een mandje met een babytje erin… Janny vrolijkt intussen deze zielige meneer op die haar een Kerstkrans probeert te verkopen!

Aan het einde van de middag gaan we langs bij Sylvia Petersheim. Zij heeft een quiltwinkel boordevol prachtige lappendekens! Over elke quilt, elk patroon kan ze wat vertellen en we hebben het reuze naar onze zin! Onderstaande quilt maken ze nu in opdracht voor iemand die een quilt bezit met het  patroon uit 1960.

eacties op “Christmas and more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *