Brede afwerkbies maken: foto stappenplan

13 januari 2020

Al een poosje ligt een voorbeeld voor de korte cursus Basis Snijden en Naaien (die ik in Zalk en Gasselte ga geven) klaar; er moet alleen nog een afwerkbies aangezet worden.

Passend bij de batik zonnebloemen border heb ik gekleurde batiks gezocht

en om de border heengelegd…. ja dit bevalt wel.

Ongepland ga ik stukken in verstek aan elkaar naaien;

leg het langs de rand; verschuif hier en daar; knip ergens door en naai weer vast

tot de gekleurde delen naar mijn zin zijn qua kleur van de zonnebloemenstof.

Op de border heb ik een lijn getekend en de afwerkbies leg ik er tegenaan

en speld deze vast. De hoeken…altijd weer nadenken: leggen tot aan de volgende naailijn en dan in verstek vouwen tot aan de bovenste rand van de volgende border. Ziet dat er vreemd uit? Best wel, maar het komt goed!

Nu ik weet dat alles klopt qua afmeting kan er genaaid worden! Ik stik op een halve centimeter van de afwerkbies tot op een halve centimeter van de tekenlijn: met een piepklein steekje ga ik in verstek het lkaatste halve centimetertje naaien.

Ik vouw de brede bies naar boven toe, zet een bloemspeld op de rand

en vouw de brede afwerkbies naar =beneden toe langs de getekende lijn.

Stikken maar!En dan…ziet de hoek er heel netjes uit!

Aan de achterkant wordt de brede bies met de hand tegengezoomd: tevreden :-)!

Dit bericht is gepost in quilt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.